10.11.2007. / 15:17

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Jarnjak: "Pokušaj izglasavanja GUP-a pokazuje kako bi funkcionirala SDP-ova vlast"

Jarnjak je kazao da je donošenje GUP-a propalo zbog podjele SDP-ovih gradskih vijećnika na "pristaše šefa partije (Milanovića) i pristaše gradonačelnika (Bandića)"

Na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a, glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak osvrnuo se na ovotjedni propali pokušaj izglasavanja zagrebačkoga Generalnog urbanističkog plana (GUP) u Gradskoj skupštini kazavši da to pokazuje kako bi funkcionirale institucije kada bi SDP došao na vlast u državi.

Jarnjak je kazao da je donošenje GUP-a propalo zbog podjele SDP-ovih gradskih vijećnika na "pristaše šefa partije (Milanovića) i pristaše gradonačelnika (Bandića)".

"Da sutra pobijede na izborima, a ne budu, bi li tako funkcionirali Vlada i Sabor? Bi li premijer imao svoje ljude, a predsjednik stranke svoje, pa kad se premijeru ne svidi neki važan zakon, njegovi ljudi naprosto ne dođu na sjednicu?", upitao je glavni tajnik HDZ-a.

SDP-ovi vijećnici se nisu pojavili na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je bilo predviđeno donošenje GUP-a, a Jarnjak je od njih zatražio da objasne što im se to u prijedlogu GUP-a ne sviđa, te kako će GUP na kraju izgledati, da bi Zagrepčani znali kako će se dalje postaviti, budući da je riječ o dokumentu važnom za funkcioniranje grada.

SDP-ovca Zorana Milanovića je optužio da se u izbornoj kampanji služi "jezikom mržnje i vrijeđanja. "On Sanadera naziva frajerom, neznalicom i bleferom i uspoređuje ga s Miloševićem. Ovo mi je peta kampanja u kojoj sudjelujem, a nečeg takvog ni u jednoj do sad nije bilo", dodao je.

Milanovićeve istupe ocijenio je kao "pomanjkanje kulture, elementarnog odgoja i političke mudrosti".

Na pitanje novinara znači li njegov stav o neizglasavanju zagrebačkog GUP-a da je na strani gradonačelnika Milana Bandića, a protiv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, glavni tajnik HDZ-a Jarnjak je odgovorio kako je "na strani građana, kojima je u interesu da se GUP donese".

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika