10.11.2007. / 17:07

Autor: Goran Jurić

PREDIZBORNA KAMPANJA

Sanader: "Milanović je u ovoj predizbornoj kampanji rekao toliko gluposti"

Premijer Ivo Sanader danas je tijekom posjeta Mostaru komentirao izjavu predsjednika SDP-a, Zorana Milanovića, koji je za Radio 101 izjavio da će se zauzeti za ispitivanje porijekla Sanaderove imovine. "Zoran Milanović je u ovoj predizbornoj kampanji rekao toliko gluposti da bi mogao sam biti autor antologije političkih gluposti.".

Sanader je uvjeren kako SDP i Milanović gube izbore i gubitnički mentalitet pokazuju sve većom nervozom. Premijer je također prozvao i SDP i Milanovića za skretanje s tema koje zanimaju hrvatsku javnost, poput većeg zapošljavanja, stvaranja društva znanja, umirovljenika i sl. "Takvo skretanje s ključnih tema u izbornoj kampanji najveći je dokaz da su gubitnici", dodao je Sanader.

Sanader je također odbacio procjene kako će predstojeće izbore presuditi glasovi hrvatskih državljanja u BiH u sklopu 11. izborne jedinice dodavši kako će HDZ pobijediti SDP sa nekoliko postotaka razlike u Hrvatskoj, a 11. izborna jedinica će samo pojačati pobjedu HDZ-a.

Osvrćući se na protivljenje bošnjačkog člana Predsjedništva BH Harisa Silajdžića izgradnji mosta kopno - Pelješac uz obrazloženje da se time ugrožava teritorijalni integritet BiH, Sanader je kazao kako Silajdžić "nepotrebno zaoštrava" situaciju. "Mislim da je vrlo opasno tražiti hrvatski teritorij. To mu ne preporučam", rekao je Sanader i dodao da Veliki i Mali Školj te vrh poluotoka Klek nemaju veze s mostom kopno - Pelješac, jer su udaljeni od mosta koji je na hrvatskom teritoriju. "Ali, ako se ne dogovorimo, onda ćemo predložiti izlazak pred Međunarodni sud pravde, kao što to činimo i sa Slovenijom", kazao je Sanader.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika