11.11.2007. / 14:51

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNI SKUP U OSIJEKU

Đapić: "HSP ide po pobjedu"

O izborima za osječko Gradsko vijeće Đapić je kazao kako je HDZ odlukom da se oni održe istodobno s parlamentarnim pogrešno procijenio, te da će mu snaga na državnoj razini pomoći u ostvarivanju boljeg rezultata na prijevremenim osječkim izborima

Na predizbornom skupu u osječkom HNK-u predstavljeni su kandidati HSP-a u 4. izbornoj jedinici na prijevremenim osječkim lokalnim izborima. Tom prigodom, predsjednik HSP-a Anto Đapić je kazao da HSP ide po pobjedu te da očekuje najbolje rezultate u povijesti te stranke, koji će pokazati da se dosljednost u politici isplati.

Đapić je ustvrdio kako je HSP "rješenje za Hrvatsku", a kao problem je naveo premijera Ivu Sanadera i njegovu stranku, koji kako kaže Đapić, ne znaju drukčije funkcionirati, osim ako nemaju apsolutnu vlast.

Predsjednik HSP-a osvrnuo se i na nedavnu zabranu prikazivanja spota ''Riva'', za kojeg je Etničko povjerenstvo RH odlučilo da je neprihvatljiv za emitiranje, kazavši da je HSP izložen brutalnim napadima HDZ-a. "Kada im se odgovori istinom, onda bi najradije zabranili našu izbornu kampanju, kao što je i skinut naš promidžbeni spot s HTV-a", rekao je Đapić.

Dodao je kako je "snažni HSP u Osijeku te Slavoniji i Baranji jamstvo promjene politike, ne samo na ovome području, već i u Hrvatskoj. Rješavati probleme u Hrvatskoj može samo ona politička snaga, koja se nije ogriješila o narod, a mi se o svoj narod nismo ničim ogriješili", ustvrdio je Đapić.

O izborima za osječko Gradsko vijeće Đapić je kazao kako je HDZ odlukom da se oni održe istodobno s parlamentarnim pogrešno procijenio, te da će mu snaga na državnoj razini pomoći u ostvarivanju boljeg rezultata na prijevremenim osječkim izborima.

Daniel Srb, dopredsjednik HSP-a i kandidat s liste je kazao kako HDZ-ova i SDP-ova Vlada nije učinila dovoljno kako bi se ovo područje razvijalo ravnomjerno s ostalim hrvatskim krajevima. ''HSP će se zauzimati ne samo za razvoj Osijeka, nego i cijele regije'', kaže Srb te dodaje da je za to potrebna i potpora središnje državne vlasti, jer je Hrvatska još uvijek centralizirana država, smatra dopredsjednik HSP-a.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika