11.11.2007. / 16:47

Autor: Nina Tomljanović

PROSVJEDNI SKUP

Jedino Hrvatska: "Pet je do dvanaest - zaustavimo detuđmanizaciju"

Na zagrebačkom Trgu maršala Tita, zajednička lista ''Jedino Hrvatska'' održala je kratak prosvjedni skup, pod sloganom "Pet je do dvanaest - zaustavimo detuđmanizaciju".

Iz stranke je priopćeno da je predsjednik stranke Milovan Šibl, simbolički na ploču toga Trga "zalijepio" ploču s natpisom "Trg Franje Tuđmana".

"Proces detuđmanizacije Hrvatske je na djelu jednakim intenzitetom od 3. siječnja 2000. do danas", te se detuđmanizacija "očituje u rashrvaćenju države i društva, rasprodaji svih preostalih nacionalnih gospodarskih subjekata te pripremi formalnog vraćanja Hrvatske u neo-jugoslavensku asocijaciju sa sjedištem u Sarajevu", navodi se u priopćenju.

Glavne točke iz izbornog programa zajednička lista ''Jedino Hrvatska'', također je navela u priopćenju, u kojem piše da "ne odstupa od politike očuvanja suverene hrvatske države izborene u pobjedničkom Domovinskom ratu"; da se "protivi daljnjoj rasprodaji domovine, jer je to put u propast", te da se "protivi politici koja Hrvatsku tjera u Zapadni Balkan, EU i NATO", ocjenjujući kako je "to u suprotnosti s Ustavom RH, voljom hrvatskoga naroda i pobjedom u Domovinskom ratu".

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika