11.11.2007. / 21:18

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNI SKUP U PULI

Milanović: "HDZ-ov program na sto stranica je najduže oproštajno pismo u povijesti "

Milanović smatra kako HDZ-u nedostaju glasovi dvije-tri nerazvijene županije za izbornu pobjedu pa zato Sanader traži glasove i preko granice

"SDP nakon izbora preuzima odgovornost u Hrvatskoj, a HDZ neka ide što dalje," rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na predizbornom skupu u Puli.

Milanović je komentirao današnju izjavu premijera Ive Sanadera koji je SDP-ov program ocijenio kao lošim za Hrvatsku, jer se SDP zalaže za legalizaciju droga te uvođenje porezne kamate na štednju. Pri tome je kazao da stranaka mora reagirati na navedene optužbe jer je to, kaže Milanović, "velika neistina".

"Sanader se uglavnom bavi programom SDP-a i tvrdi kako je taj program najbolja propaganda HDZ-ove vlasti te kako HDZ ima program na sto stranica. Smatram kako je upravo program HDZ-a na sto stranica najduže oproštajno pismo u povijesti hrvatske politike," kazao je predsjednik SDP-a. Dodao je kako je namjerno program nazvao oproštajnim pismom a ne oporukom jer, kako je rekao "ova potonja ostavlja nešto iza sebe, a iza HDZ-a ne ostaje ništa".

Milanović smatra kako HDZ-u nedostaju glasovi dvije-tri nerazvijene županije za izbornu pobjedu pa zato Sanader traži glasove i preko granice. ''A kad SDP dođe na vlast, neće biti nerazvijenih županija'', poručio je Milanović.

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a je biračima poručio kako upravo oni moraju odlučiti o Hrvatskoj i njenoj budućnosti te kako ne bi smjeli dopustiti da dijaspora glasovima HDZ-a nametne političku volju u Hrvatskoj. "Istra treba socijaldemokraciju a socijaldemokrati trebaju Istru", rekao je Komadina.

SDP-ovci su ustvrdili kako SDP-ov tim ima kvalitetne kadrove na svim razinama, te kako samo SDP može i želi iskreno provesti decentralizaciju koju je počela bivša koalicijska Vlada i koja je stala, rekli su, dolaskom HDZ-a na vlast.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika