12.11.2007. / 08:21

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE

Svaki treći Hrvat živi lošije nego prije četiri godine

Prema istraživanju koje je proveo Večernji list, svaki treći građanin Hrvatske tvrdi da živi lošije nego prije četiri godine.

Oko četvrtine tvrdi da živi bolje, a najveći broj ljudi smatra da živi isto. Ukupno gledano Hrvati su danas manje zabrinuti za vlastitu budućnost nego što su bili 2003. godine prije parlamentarnih izbora. Tada je 55 posto ispitanika strepilo nad svojom budućnosti. Tek je četvrtina bila optimistična.

Prema ovim podacima, više je optimističnih građana, što se može objasniti povećanjem zaposlenosti, bolje kreditne sposobnosti građana i sličnim. Riješena su i strateška pitanja vezana uz ulazak Hrvatske u EU. U zemljama koje su već ušle u Europsku uniju tvrde da im je nakon ulaska postalo bolje.

Prema Večernjakovoj anketi povećao se udio građana koji žive znatno bolje nego prije. No, još uvijek se trećina građana žali da živi lošije nego prije četiri godine. Isto tako, trećina ispitanika boji se da će za godinu dana živjeti lošije nego sada.

Zanimljivo je da u Hrvatskoj 62 posto stanovnika tvrdi da gotovo nikad ili veoma rijetko odlazi u restoran. To može biti veoma dobar pokazatelj životnog standarda u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika