12.11.2007. / 13:30

Autor: Martina Čizmić

SPORT I POLITIKA

Dinamo podupro HDZ

"Zagrebački nogometni klub Dinamo podržao je HDZ. Stranku čiji je predsjednik deklarirani hajdukovac. A oglas su platili novcem koji im je dala većinska SDP-ova gradska vlada", rekao je Žarko Puhovski.

Uprava nogometnog kluba "Dinamo" objavila je oglas "HDZ u srcu" kojim je odlučila ppozvati navijače da svoje glasove na izborima daju Ivi Sanaderu.

To ne bi bilo toliko čudno, da Sanader godinama nije predani hajdukovac. Isto tako, oglas je plaćen novcem koji Dinamo dobiva iz blagajne grada Zagreba koji vodi SDP-ovac Milan Bandić. Gradonačelnik nije želio komentirati ovaj potez "omiljenog" mu kluba.

No, Zagreb je ove godine u Dinamo uložio 25 milijuna kuna iz gradskog proračuna, sedam milijuna iz Zagrebačkog holdinga te barem još toliko iz Turističke zajednice kao bi Dinamovi igrači na svojim dresovima nosili natpis "ZG u srcu".

Predsjednik kluba Mirko Barišić potvrdio je da je uprava kluba naručila oglas. "Da, mi smo se u predizbornoj kampanji opredijelili za HDZ, što je naše demokratsko pravo. Platili smo taj oglas. U tome ne vidimo ništa sporno i nema potrebe to objašnjavati", rekao je Barišić. Napomenuo je da pri odabiru stranke nisu konzultirali počasnog predsjednika kluba i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. "Njegovu reakciju ćemo tek vidjeti", rekao je Barišić.

Zanimljivo je da se na oglasu ispod teksta "Zahvaljujemo premijeru Republike Hrvatske dr. Ivi Sanaderu i Hrvatskoj demokratskoj zajednici, za sve ono što su učinili za hrvatski sport, hrvatske sportaše i naš nogometni klub Dinamo Zagreb. Pozivamo sve istinske ljubitelje hrvatskog sporta i navijače NK Dinamo Zagreb, da na predstojećim parlamentarnim izborima podrže liste dr. Ive Sanadera, te da glasuju za HDZ." nalaze potpisi svih igrača Dinama. No, igrači nisu znali da su njihovi potpisi iskorišteni u propagandne svrhe. Isto tako, kada su saznali, nisu se pobunili.

Reakcija gradonačelnika Bandića i navijača Dinama tek se očekuje u sljedećih nekoliko dana. 

Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček rekao je kako HDZ ni na koji način nije utjecao na objavljivanje oglasa "HDZ u srcu". "Pozdravljamo odluku Dinama, ali oglas ne možemo komentirati, jer ni na koji način nismo na to utjecali", rekao je Maček.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika