12.11.2007. / 09:12

Autor: Marko Biočina

SUMMIT U SANTIAGU

Španjolski kralj rekao Chavezu da začepi

Španjolski kralj Juan Carlos posvađao se s predsjednikom Venezuele Hugom Chavezom, te mu poručio da „začepi“. Sukob se dogodio tijekom summita šefova država Latinske Amerike, Španjolske i Portugala.

Kralja je isprovocirao Chavezov govor u kojem je na već uobičajeni način američkog predsjednika Busha proglasio vragom. Chavez je nastavio u istom stilu, rekavši kako je bivši španjolski premijer i Bushev saveznik Jose Maria Aznar fašist. „Fašisti nisu ljudi. Zmija je humanija od njih“, rekao je Chavez.

Ubrzo mu je odgovorio aktualni španjolski premijer Jose Luis Zapatero rekavši kako bi Chavez trebao pokazati više poštovanja prema drugim političkim vođama. „Aznara je demokratski izabrao španjolski narod i bio je legitiman predstavnik španjolskog naroda“, rekao je Zaptero i za taj govor bio nagrađen aplauzom prisutnih.

Tijekom govora Chavez je nekoliko puta pokušao prekinuti španjolskog premijera, no nije mogao jer mu je mikrofon bio ugašen. Ipak, uspio je isprovocirati inače mirnog španjolskog kralja koji se u jednom trenutku okrenuo i rekao mu „Zašto ne začepiš ?“

Vezane vijesti

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika