12.11.2007. / 13:24

Autor: Marijana Zrinjski

ISTRAŽIVANJE

Na razvoj demokracije najviše utječe televizija

Na razvoj demokracije u Hrvatskoj najveći utjecaj ima televizija i političari, odnosno stranke, a najmanji tjedne novine i časopisi te građani. Rezultati su to ankete koju je prošlog mjeseca provela agencija GfK.

Većina od tisuću anketiranih smatra da je televizija najveći promotor demokracije. U rasponu ocjena od 1 (ne postoji utjecaj), do 7 (veliki utjecaj), televizija je dobila ocjenu 5,53. Političari/političke stranke, s prosječnom ocjenom 5,30, također su po mišljenju ispitanika jedan od osnovnih nositelja demokracije, kakvima ih najviše smatraju u Lici, Kordunu, Banovini i Istri, a najmanje u sjevernoj Hrvatskoj.

Treće mjesto s ocjenom od 5,07 među nositeljima demokracije imaju istaknute javne osobe koje nisu vezane uz politiku. Slijede dnevne novine, s ocjenom 5. Međunarodna zajednica s ocjenom 4,94, je na petom mjestu. Na šestom je radio, zatim nternet, a na posljednja dva mjesta su tjedne novine, časopisi te općenito svi građani Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika