12.11.2007. / 13:30

Autor: Martina Čizmić

ANTOLOGIJA

15 najglupljih izjava Georgea W. Busha

U svoja dva mandata provedena na poziciji predsjednika SAD-a George Bush je učinio mnogo stvari po kojima će biti upamćen. No, ovaj put stavimo na stranu ratove u Iraku i Afganistanu, poreznu reformu u SAD-u ili njegovo odbijanje da potpiše Kyoto protokol.

George Walker Bush sigurno je jedan od najcitiranijih američkih predsjednika u povijesti. Na njegovu žalost, citati Bushovih izjava pojavljuju se uglavnom na internetskim stranicama koje se izruguju njegovom intelektu. A sam predsjednik im je dao sasvim dovoljno materijala. Radi li se samo o dekoncentraciji, lošem izražavanju ili se Bush ugledao na svog stranačkog kolegu Dana Quaylea poznatog po izjavi da „ne zna latinski jezik, pa nije mogao komunicirati sa stanovnicima Latinske Amerike“ nije poznato. Nakon što je na samom početku svog mandata zaključio kako „većina američkog uvoza dolazi iz inozemstva“, Bush je, na zgražanje američke javnosti, nastavio u istom stilu. Nacional donosi 15 najglupljih izjava aktualnog američkog predsjednika.

15 najglupljih Bushevih izjava"Obećavam vam da ću slušati to što je rečeno ovdje, iako nisam bio ovdje", na Ekonomskom forumu u Waco, Teksas, 23. kolovoza 2002

"Mnogo smo vremena proveli pričajući o Africi, kao što bi i trebali. Afrika je nacija koja pati od nevjerojatne bolesti"
, Gothenburg, Švedska, 14. lilpnja 2001.

"Ako naučite dijete da čita, on ili ona moći će proći test pismenosti", Townsend, Tennesse, 21. veljaèe 2001.

"Ne mogu zamisliti da netko poput Osame bin Ladena može razumjeti smisao Hanuke", Bijela kuća, Washington, 10. prosinca 2001.

"Znate, jedan od najtežih poslova je povezati Irak i borbu protiv terorizma", intervju za CBS, 6. rujna 2006.

"Imate li i vi crnce?", brazilskom predsjedniku Fernandu Cardosu, Washington, 8. studeni 2001.

"Na svaku pucnjavu sa smrtnim posljedicama, dolazi otprilike tri bez smrtnih posljedica. A, ljudi, to je nedopustivo u Americi. Jednostavno nedopustivo. Moramo nešto poduzeti u vezi toga", Philadelphia, Pennsylvannia, 14. svibnja 2001.

"Znam da ljudi i ribe mogu imati miran suživot", Safinaw, Michigan, 29. rujan 2000.

"Znam u što vjerujem i nastavit ću objašnjavati to u što vjerujem, a vjerujem da je to u što vjerujem ispravno"
, Rim, 22. srpnja 2001.

"Najvažnije nam je pronaći Osamu bin Ladena. To je naš prioritet i nećemo odustati dok ga ne pronađemo", Washington, 13. rujna 2001.

"Ne znam gdje je bin Laden. Nemam pojma i stvarno me ne zanima. Nije toliko bitno. Nije naš prioritet"
, Washington, 13. ožujka 2002.

"Želim da znate da kad govorimo o ratu, zapravo govorimo o miru", Washington, 18. srpnja 2002.

"Vjerujem da Bog govori kroz mene. Bez toga, ne bih mogao obavljati svoj posao"
, grupi Amiša, 9. srpnja 2004.

"Da je ovo diktatura, bilo bi puno lakše, dok god sam ja diktator"
, Washington, 19. prosinca 2000.

"Naši neprijatelji su inovativni i snalažljivi, kao i mi. Nikada ne prestaju razmišljati o novim načinima na koji bi povrijedili našu zemlju i naše ljude, kao ni mi", Washington, 5. kolovoza 2004.

Vezane vijesti

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Većina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika