12.11.2007. / 13:54

Autor: Martina Čizmić

KANADA

Kampanja protiv parfema

U Kanadi je pokrenuta kampanja protiv parfema. Cilj je te kampanje upozoriti na štetnost korištenja sintetičkih mirisa, a kako bi se zaštitili asmatičari i alergičari te druge osobe sa dišnim problemima.

Kampanja za dominaciju prirodnih mirisa i protiv parfema pokrenuta je još 1998. u Halifaxu. Tada su školske vlasti zabranile umjetne mirise u 146 škola. Ubrzo nakon toga na snagu je u svim obrazovnim ustanovama i bolnicama u Novoj Škotskoj stupio program "Bez parfema". Program treba osvjestiti namještenike tih ustanova o štetnosti umjetnih mirisa. U međuvremenu se inicijativa proširila po čitavoj Kanadi.

Većina ministarstava i federalnih ustanova te statistički uredu Otawi proglašeni su "zonama bez parfema". I službeni pozivi na skupove ili poslovne razgovore često sadrže molbu da na suzdržavanje od korištenja parfema.

Proizvođači parfema u Kanadi još uvijek ne osjećaju posljedice kampanje. Na pitanje o službenom stajalištu kanadske vlade u borbi protiv parfema, glasnogovornik ministarstva zdravstva rekao je kako zapravo i nemaju stategiju o tome.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika