Objavljeno u Nacionalu br. 626, 2007-11-12

Autor: Zrinka Pavlić

ZA PLAZMU SPREMNI

Karaoke Ace Stankovića

Nakon što je dugo patio od poremećaja u shvaćanju aktualnosti i na drugi dan predizborne kampanje pozvao Blanku Vlašić, Aleksandar Stanković ove se nedjelje konačno probudio u studenome 2007. i ugostio Florence Hartmann

Zrinka PavlićZrinka Pavlić ACO NA KARAOKAMANedjeljom u dva, HTV1, nedjelja, 14.00
Nakon što je nekoliko tjedana patio od takvih poremećaja u shvaćanju aktualnosti da je na drugi dan predizborne kampanje kao tematsku gošću pozvao Blanku Vlašić, Aco Stanković ove se nedjelje konačno probudio u studenome 2007. i ugostio Florence Hartmann, koja je na Interliberu upravo predstavljala knjigu o Haaškom sudu. I sve bi bilo u savršenom redu - em je Hartmann zanimljiva gošća, em je većini gledatelja draže da im netko u sat vremena prepriča knjigu nego da moraju čitati još jedan publicističko-egomanijački uradak nalik onome Richarda Holbrookea (radni naslov: “Kako sam vlastoručno okončao rat u Bosni puno se slikajući za televiziju”). Problem je jedino taj što je Stanković cijelo vrijeme imao neodoljivu potrebu zajedno s Hartmannicom izgovarati zadnje tri-četiri riječi u rečenici. Da, uvažena se gošća na momente borila s padežima i razmišljala o izboru odgovarajuće riječi, no ipak mi se čini da bismo je bolje razumjeli da Aco zbog svoje nestrpljivosti nije djelovao kao da se natječe za glavnu nagradu u karaokama.
Ocjena: ajd’ ti tako FRANCUSKI nauči! (inače 3)

NAJGORI ZLOČIN I NAJGLUPLJE PITANJEDnevnik NoveTV, NovaTV, petak, 19.15
Novin dopisnik iz Pule izvještava o stravičnom peterostrukom ubojstvu i pred kamere dovodi načelnika policijske uprave, ne bi li ovaj gledateljima prozborio koju informativnu o tragediji. No prije no što dotični uspije izgovoriti išta što bi se dalo svrstati u kategoriju informativnosti, nobelovac mu uspijeva postaviti pitanje: “Je li ovo najgori zločin koji se dogodio od osnutka hrvatske države?” Prvo i prvo, kako se netko s kvocijentom inteligencije većim no što ga ima prosječna rotkvica uopće može pitati je li peterostruko ubojstvo najgori zločin ili nije? Koja dilema muči takvu osobu? Bi li mu zločin možda bio manje strašan da je luđak ubio četvero, a ne petero ljudi? Ili bi na neku foru bio strašniji da se ubojica umjesto pištoljem poslužio samostrelom i glogovim kolcem? Drugo, što je trebala značiti odrednica “od osnutka hrvatske države”? Kao, prije nego što nam je izbila demokracija, masovna ubojstva bila su ko dobar dan, ali svi smo mislili da se to više nikako ne može dogoditi otkad štujemo šahovnicu i imamo vjeronauk u školama? Mislim, nemojte me krivo shvatiti, jasno je meni da Novin mikrofonko nije na umu imao ni ono prvo sa samostrelom ni ovo drugo sa šahovnicom. No upravo u tome i jest problem. Na umu mu očito nije bilo apsolutno ništa.
Ocjena: isto takva (0)

KLJUČNA ŽENSKA PITANJAIzbori 2007., NovaTV, nedjelja, 14.45
Mirjana Hrga ove je nedjelje ugostila istaknute žene iz hrvatskih političkih stranaka da bi s njima prodivanila o pitanjima važnim za položaj žene u državi i odmah prvih petnaestak minuta potrošila na ono što je vjerojatno njoj kao ženi najvažnije - oblačenje. Sigurna sam da je štokojoj hrabroj rvackoj heroini kanula suza nad nevoljama Milanke Opačić, koja jadna, zbog primjedbi sti-lista i modnih komentatora više ne zna bi li se obukla ko opatica ili ko Beyoncé. Đurđa Adlešić svoju je predanost tradicionalnim vrijednostima iskazala isticanjem obitelji kao najstrožeg modnog kritičara, a Jadranka Kosor Sandiju Blagoniću ponudila adresu draguljara kod kojeg je kupila naušnice i narukvicu ne bi li valjda i on jeftinije prošao kad si odluči postat če-če. Samo sam čekala kada će s tog ključnog ženskog pitanja za Hrvatsku današnjice prijeći na druge goruće probleme suvremene žene, kao što su brazilska depilacija, push-up grudnjaci i dilema zdravstvene održivosti tangi.
Ocjena: živjela emancipacija (1)

MORBIDNA RUMBAPles sa zvijezdama, HTV1, subota, 20.40
Rumba je, reče Duško Čurlić u subotu, senzualan ples u kojemu partneri izražavaju međusobnu seksualnu napetost i privlačnost. Damir Markovina i njegova partnerica definiciju su shvatili tako dobro da su si kao glazbenu podlogu tog plesačkog džiki-mikija odabrali pjesmu “Tears in Heaven”, u kojoj Eric Clapton pjeva o smrti svog sinčića, koji je sa samo četiri ili pet godina pao kroz prozor nebodera. Mene je sad strah sljedećih emisija. Mogli bi si kao podlogu za tango odabrat “Na Kordunu grob do groba”.
Ocjena: ne(pr)ocjenjivo

ČOPOR MORŽEVABig brother, RTL, ponedjeljak - nedjelja, 20.00
RTL-ov reality-show marginalno je gledljiv još isključivo zbog tjednih nominacija i izbacivanja. Sve je ostalo toliko užasno da čak ne uspijeva dosegnuti razinu Teletubbiesa. Glavnu riječ u kući vodi Stipe - verbalni nasilnik i alfa-tupan koji u ispovjedaonici drži predavanja Velikom bratu kao da je u najmanju ruku ON taj koji komandira cijelim showom, a još je gore što su ostali stanari budaletine koje se u njegovoj blizini ponašaju kao inferiorni morževi pred dominantnim čoporskim bukačem. Boje ga se i uvlače mu se u dupe gore nego pretijesne gay gaćice u kojima tetovirani ultimate fighter konstantno šetucka kućom. Dodamo li dosadne zadatke koji se svode na plesanje “egzotičnih plesova kojim domoroci prikraćuju vrele tropske noći uz zarazne ritmove” (fakat su zarazni - svaki put kad ih čujem, hvata me trbušna viroza) te prevarantsku foru u kojoj su RTL-ovci u subotu navečer umjesto pikanterija za odrasle pustili izravan prijenos iz kuće, preporučujem gledateljima da od sada u osam navečer radije gledaju mađarske reklame na Discovery Channelu.
Ocjena: gore od užasa (-1)

Vezane vijesti

Bildt: Hartmann je bolje da čita knjige, a ne iznosi laži

Bildt: Hartmann je bolje da čita knjige, a ne iznosi laži

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt na svojem je blogu u subotu uputio poruku novinarki i bivšoj glasnogovornici haaškog tužiteljstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika