13.11.2007. / 08:30

Autor: Plamenko Cvitić

PROPADA TUŽBA ZA KLEVETU

Jadranka Kosor zbog imuniteta neće odgovarati na sudu

Imunitet Jadranke Kosor može skinuti samo Vlada, ali to je gotovo nemoguće očekivati

Kad je u siječnju zbog afere sa sigurnosnim provjerama Vlada hitno smijenila predstojnicu Ureda za udruge Jadranku Cigelj, ona je javno optužila svoju nadređenu, Jadranku Kosor, da joj je ona naredila sporne provjere članova Savjeta za razvoj civilnog društva, ali i da je na sjednici Vlade izrekla lažne razloge za smjenu. Ogranak HDZ-a zagrebačke Volovčice potom je odlučio izbrisati Jadranku Cigelj iz članstva HDZ-a.

Međutim, kako je za Nacional izjavila Jadranka Cigelj, u središnjici HDZ-a nikad nije formalno proveden stegovni postupak, pa je u službenim dokumentima još uvijek vode kao članicu stranke.

U međuvremenu je ona prešla u HSP, pa se na skorim izborima natječe u VI. izbornoj jedinici kao druga na listi. Utoliko je još bizarnije što ju je prije nekoliko dana nazvao stranački dužnosnik HDZ-a. “Rekao mi je da mu je Ivo Sanader naredio da nazove sve dužnosnike i dogovori s njima aktivniju ulogu u kampanji. Objasnila sam da sam ja vrlo aktivna u predizbornoj kampanji, ali - kao članica HSP-a”, kazala je Jadranka Cigelj koja teško da će uspjeti pravnim putem dokazati da je u siječnju 2007. nepravedno smijenjena.

Protiv potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor podigla je kaznenu prijavu zbog klevete, no po svemu sudeći taj postupak nikad neće biti proveden jer Jadranka Kosor kao potpredsjednica Vlade ima imunitet za kaznenu odgovornost,koji može ukinuti samo Vlada, što je gotovo nemoguće očekivati

Vezane vijesti

'Karadžić mi duguje 35 mil. USD'

'Karadžić mi duguje 35 mil. USD'

Nakon što je Radovan Karadžić uhićen, stvorene su pravne pretpostavke da se izvrši presuda kojom on i Republika Srpska moraju isplatiti 745 milijuna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika