13.11.2007. / 10:15

Autor: Marko Biočina

PAKISTAN

Bhutto u pritvoru, prosvjedi na ulicama

Pakistanska oporbena čelnica i bivša premijerka te zemlje Benazir Bhutto zatražila je u ostavku predsjednika Perveza Musharrafa. Bhutto je taj zahtjev uputila telefonom u pritvora u svojoj kući u Lahoreu u razgovoru za britansku tv-mrežu Sky News TV. "Potvrđujemo da Musharraf mora otići. Prošlo je doba diktature", rekla je Bhutto.

Kućni pritvor joj je određen kako ne bi mogla održati skup protiv uvođenja izvanrednog stanja u Pakistanu. Izvanredno stanje predsjednik Musharraf je uveo prije 10 dana, tvrdeći kako je sigurnost u zemlji ugrožena od strane islamskih fundamentalista. Kuću Benazir Bhutto okružuje više od 1.100 policajaca, koji nikome ne dopuštaju da uđe ili izađe. Pristup toj kući policija je doslovno zatvorila i okružila dvostrukom bodljikavom žicom. Naoružani policajci su na strateškim mjestima zaklonjeni vrećama pijeska.

Benazir Bhutto ne priznaje pritvor, pa nije htjela ni preuzeti nalog o pritvoru. Policija joj je ostavila nalog kojim joj je zabranjen izlazak.

Vezane vijesti

Musharraf podnio stavku

Suočen s prijetnjom opoziva, pakistanski predsjednik Pervez Musharraf podnio je dans ostavku. Bivšem vojnom zapovjedniku tijekom proteklih 18 mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika