13.11.2007. / 19:06

Autor: Marijana Zrinjski

KRIZA U BIH

Sutra počinju pregovori u BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sutra će početi konzultacije s predstavnicima političkih stranaka kako bi se pokušalo naći rješenja za sadašnju krizu bosanskohercegovačke vlade.

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ruskom veleposlaniku u Sarajevu Konstantinu Šuvalovu kazao je da politička kriza u BiH postaje sve složenija, no da postoji rješenje "bude li dobre volje u uredu visokog predstavnika za BiH".

Kako je priopćeno iz Radmanovićeva ureda, konzultacije s političkim liderima iz BiH potrajat će najmanje dva dana, a nakon toga mogu se očekivati daljnji koraci u vezi s imenovanjem mandatara za sastav novog Vijeća ministara koji bi naslijedio Nikolu Špirića. Njegovu ostavku na dužnost predsjednika vlade koja automatski znači i pad cijelog Vijeća ministara Predsjedništvo BiH prihvatilo je jučer. Špirić je danas ponovo izjavio da ne dolazi u obzir mogućnost da bi pod sadašnjim uvjetima prihvatio novi premijerski mandat.

Vezane vijesti

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

"Školokrečina“ je zbirka objavljenih tekstova Nenada Veličkovića u kojima autor govori o ozbiljnim propustima u obrazovnom sustavu BiH. Podnaslov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika