14.11.2007. / 16:40

Autor: Marijana Zrinjski

RATNI ZLOČIN

Ana Lovrin: "Očekujem da Rusi uhite Kadijevića"

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin danas je u Trogiru na novinarski upit o generalu bivše JNA Veljku Kadijeviću rekla kako od ruske policije očekuje da ga uhiti ako je točno da živi u Rusiji, koja je članica Interpola.

«Tjeralica za Kadijevićem, koju je Hrvatska raspisala u ožujku ove godine, vrijedi za cijeli svijet i policija svake države članice Interpola obvezna je uhititi osobu ako je na njezinu području», rekla je ministrica.

Umirovljeni general bivše JNA Veljko Kadijević, kojega je Hrvatska optužila za ratne zločine, rekao je u jučerašnjem intervjuu objavljenom na srbijanskoj TV kako "ni on ni JNA nisu počinili ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji" i kako se "ne bi pojavio pred Haaškim sudom da odgovara za optužbe". Rekao je da sve što je radio on i JNA, dok je bio ministar obrane, nije nikakav ratni zločin, nego pokušaj obrane zemlje i zato može mirno spavati". "JNA je bila jedina legalna oružana sila u SFRJ koja se branila od napada paravojska i pokušala spriječiti nelegalno naoružavanje i blokadu kasarna", dodao je.

Predsjednik Stjepan Mesić komentirajući Kadijevićeve tvrdnje rekao je: "Kadijevićeva tvrdnja da je spremao državni udar u bivšoj Jugoslaviji je imbecilnost bjegunca odgovornog za genocid".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika