15.11.2007. / 12:08

Autor: Katarina Zorić

ŠTRAJK U FRANCUSKOJ

Prometni kolaps i velike gužve

Najave mirovinskih reformi ispraznile su pruge u zemlji, što će vjerojatno potrajati još nekoliko dana. Vozi samo 90 od 700 brzih vlakova. Pariški metro funkcionira s 20% kapaciteta, a autobusni prijevoz s 15%

Drugi dan štrajka radnika u javnom prijevozu, ali i distributera struje i plina, Francusku je doslovno paralizirao. U prometnom kolapsu na širem području Pariza stvorili su se kolone vozila, a vozilo je svega nekoliko prigradskih vlakova, što je mnoge Parižane natjeralo da na posao krenu pješice, biciklom ili skuterom.

Međunarodni superbrzi vlak između Pariza i Koelna, kao i Eurostar između Pariza i Londona redovno su prometovali.

Podsjetimo, najave mirovinskih reformi ispraznile su pruge u zemlji, što će vjerojatno potrajati još nekoliko dana. Vozi samo 90 od 700 brzih vlakova. Pariški metro funkcionira s 20% kapaciteta, a autobusni prijevoz s 15%. Djelatnici u državnom energetskom sektoru i u pariškoj Operi pridružili su se prosvjedima.

Između francuske vlade i sindikata jučer je postignut dogovor da pregovori neće trajati duže od mjesec dana.

Iako je francuski predsjednik suočen s prosvjedima već drugi put u samo mjesec dana, neće, najavljuje, odustati od reformi.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika