15.11.2007. / 12:10

Autor: Marijana Zrinjski

IZBORNA KAMPANJA

Zbog zabrane spota HSP ide na Ustavni sud

HSP podnijet će zahtjev Ustavnom sudu da poništi odluku Etičkog povjerenstva kojom se promidžbeni spot HSP-a pod nazivom "Riva" proglašava neprihvatljivih za javno emitiranje. Rok u kojem Ustavni sud treba donijeti odluku o zahtjevu je dva dana.

"Smatramo da su nam zabranom spota prekršena Ustavna prava, jer spot je kreiran na slobodi mišljenja i slobodi političkog djelovanja", kazao je predsjednik HSP-a Anto Đapić na današnjoj konferenciji u Zagrebu.

U obrazloženju Etičkog povjerenstva stoji kako nisu sporne izjave premijera Ive Sanadera i predsjednika Sabora Vladimira Šeksa montirane u spotu, već posljednje sekunde spota u kojem preko cijelog kadra piše "PRODANO".

"Taj termin je samo metafora za svu političku nedosljednost glavnih protagonista spota, a nikako ne aluzija da su Sanader i Šeks prodali hrvatske generale, jer takva trgovina u bukvalnom smislu riječi, na svu sreću, nije moguća", tvrdi Đapić.

Predsjednik HSP-a iskoristio je priliku da optuži HDZ kako je dosada potrošio čak 30 milijuna kuna na reklamiranje u Hrvatskoj, dok su prije kampanje iz vladajuće stranke govorili da raspolažu sa samo 20 milijuna kuna. "Ako ovako nastave do kraja kampanje potrošit će sto milijuna kuna. I to samo u Hrvatskoj, Bosnu i Hercegovinu nismo računali", kaže Đapić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika