15.11.2007. / 14:30

Autor: Katarina Zorić

PRIJAVA DIP-u

HSS i HSLS protiv piva na svojim plakatima

U koaliciji HSS-HSLS smatraju da se dogodio neviđeni presedan u izbornim kampanjama u Hrvatskoj, a tvrtku Carlsberg prijavili su Etičkom povjerenstvu koje će o tom slučaju raspravljati sutra

Koalicija HSS-HSLS uputila je danas dopis Etičkom povjerenstvu DIP-a u kojemu ih izvještava o nekorektnom ponašanju tvrtke Carlsberg. Naime, kako navodi glasnogovornik HSS-a Nenad Matić, u protekla dva dana tvrtka Carlsberg Croatia nalijepila je reklamu svojih proizvoda na plakate koalicije HSS-HSLS.

"Dogodio se neviđeni presedan u izbornim kampanjama u Hrvatskoj. Tvrtka Carlsberg Croatia zalijepila je reklame svoga piva preko naših plakata kršeći zakonske odredbe zbog čeha će uslijediti tužba tvrtke Europlakat. Nepojmljivo je da su nagrđeni samo plakati koalicije HSS-HSLS kojih ima puno manje nego plakata ostalih stranaka. Ovo smatramo aktivnim sudjelovanjem tvrtke Carlsberg u izbornoj kampanji, ali izričito protiv jednog sudionika kampanje – koalicije HSS-HSLS." istaknuo je u dopisu kojega potpisuje glasnogovornik HSS-a Nenad Matić.

U koaliciji HSS-HSLS smatraju da im postupci tvrtke Carlsberg, poput lijepljenja otiska boce piva pored lica njihovih kandidata, narušavaju ugled i vjerodostojnost.

"Nismo u mogućnosti saznati razloge njihovog takvog ponašanja jer je čudna podudarnost da se takve aktivnosti javljaju baš u predizborno vrijeme i na štetu koalicije HSS-HSLS čiji je glavni moto "Budimo svoji", navodi Matić.

Koalicija HSS-HSLS traži od Etičkog povjerenstva da spriječi tvrtku Carlsberg da im nanosi štetu u vrijeme izborne kampanje, a od povjerenstva zatražili su očitovanje o tom slučaju, kao i sve druge potrebne mjere koje se mogu provesti po službenoj dužnosti.
Kako doznajemo, dopis je zaprimljen u Etičkom povjerenstvu, a o njemu će se raspravljati sutra, za kada je najavljena sjednica povjerenstva.

Je li uistinu u pitanju aktivno sudjelovanje u izbornoj kampanji, provjerili smo u Carlsbergu kojima je to bila prva informacija.

Odgovor rukovoditeljice komunikacija tvrtke Carlsberg donosimo u cijelosti.

Premda u potpunosti apolitičan, Tuborg Green se pojavio u aktualnim predizbornim kampanjama. Prema našim saznanjima, naljepnice boca Tuborg Greena nalaze se na pojedinim billboardima svih stranaka na području Hrvatske, a vjerojatno su ih lijepili ljubitelji tog piva.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika