15.11.2007. / 15:00

Autor: Nikolina Škunca

Extra zona

Tony Cetinski: 'Sve mi ovo izgleda kao SF'

Pjevač za Extru otkriva kako je reagirao kad je saznao da će na humanitarnom koncertu pjevati s Joseom Carrerasom i Michaelom Boltonom

U Zagrebu će se 30. studenog, u košarkaškom centru Dražena Petrovića, održati humanitarni koncert za Zakladu Ana Rukavina pod nazivom Noć za pamćenje. Uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a i pod ravnanjem dirigenta Davida Giméneza nastupit će svjetski tenor José Carreras, američki pop-pjevač Michael Bolton i Tony Cetinski. Tim povodom razgovarali smo s hrvatskim pjevačem Tonyjem Cetinskim koji ne skriva oduševljenje dobivenom prilikom i snimljenim duetom "Dolce Suono" s Carrerasom, koju je napisao skladatelj, ujedno i organizator ovog koncerta, Bashkim Shehu.

EXTRA: Kako je uopće došlo do suradnje s Joséom Carrerasom i snimanja dueta s njime?
- Sve je krenulo telefonskim pozivom Bashkima Shehua. Zamolio me da u audioformatu pripremim presjek svoje glazbene karijere i samo mi natuknuo kako postoji interes jedne strane zvijezde za suradnju. Prikupio sam sve što sam do tada snimio, a navodno je na Carrerasa najveći dojam ostavila snimka humanitarnog koncerta u Umagu, točnije pjesma "Caruso" koju sam otpjevao s Radojkom Šverko. Gospodin Shehu mi je odgovorio da im boja mog vokala jako odgovara i da ću snimiti duet s Carrerasom.

EXTRA: Jeste li ikada pomislili da bi vam se takva suradnja mogla dogoditi?- Nisam se ničemu previše nadao jer su mi ljudi puno puta u životu obećavali brda i doline, a ništa se nije ostvarilo. Kada sam prvi put čuo za sve ovo, moram priznati da na početku nisam ništa od toga smatrao ozbiljnim i ostvarivim.

EXTRA: Za nešto više od dva tjedna, u Zagrebu ćete pjevati s Carrerasom i Boltonom.
- Za mene je taj koncert u početku bio pravi science fiction. Taj koncert, koji ima i humanitarnu svrhu, za mene je možda kruna moje karijere. On je potvrda svega što sam do sada radio.

EXTRA: S Ivanom Nobilo vjenčali ste se u rujnu nakon osam godina veze. Kako vam je u braku?
- Na svu sreću, nema velike razlike. Mi smo prošli uspone i padove i to nekoliko puta, tako da nam vjenčanje nije unijelo neku posebnu promjenu u našim životima. Rekli smo si - ako se i dogodi prekid, jer se čovjek nekada ne može kontrolirati, ponovno ćemo početi hodati i biti cura i dečko.

EXTRA: Kakva vam je bila svadba?
- Svi kažu da je bilo super. Halid Bešlić me zove svako malo i govori mi kako je bio na puno vjenčanja, no da mu je ovo najbolje do sada.

Čitav intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika