15.11.2007. / 15:49

Autor: Sandra Županić

ZAGREBAČKI GRADSKI PRORAČUN

U 2008. Bandiću 7,35 milijardi kuna

Proračun Grada Zagreba za 2008. prema prijedlogu Gradskog poglavarstva, iznesenom na današnjoj sjednici, trebao bi iznositi 7,35 milijardi kuna. Od tog iznosa 7,15 milijardi bit će namaknuto od raznih prihoda i poreza, a 200 milijuna zaduživanjem. Proračun za 2008. veći je za oko 500 milijuna kuna od proračuna za ovu godinu.

"Smatram da je proračun ostvariv uz pomoć Holdinga. Da bismo napravili i izgradili sve što želimo optimalan proračun bi trebao biti oko 10 milijardi kuna", rekao je Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije. Najveći korisnici proračunskih sredstava su Gradski ured za gospodarstvo, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport i Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

U 2008. Zagreb će se zadužiti za trećinu više nego u ovoj godini, tj. za 50 milijuna kuna više. O prijedlogu proračuna Gradske skupštine Grada Zagreba trebala bi raspravljati krajem mjeseca.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika