15.11.2007. / 16:16

Autor: Martina Čizmić

HTV

Kristić:"Sutlić nam cenzurira rad"

"Ne možemo prihvatiti ovo skidanje svih obavijesti, jer nam je time onemogućena komunikacija s članstvom", rekao je Kristić

Izvršni odbor Ogranka Hrvatskog novinarskog društva pri HTV-u, ocijenio je kako je odluka ravnateljstva kuće da se obavijesti i odluke Izvršnog odbora Ogranka skinu sa intraneta HTV-a izravna cenzura rada. Nikola Kristić, predsjednik Ogranka rekao je kako je ta odluka neprimjerena za jednu medijsku kuću.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer tu je tvrdnju opovrgnuo ističući kako ogranak nije poštivao propisanu proceduru objavljivanja na intranetu. "Ne možemo prihvatiti ovo skidanje svih obavijesti, jer nam je time onemogućena komunikacija s članstvom", rekao je Kristić. Pozvao je ravnatelja Vanju Sutlića da vrati na intranet sve odluke i obavijesti kako bi se omogućilo komunikaciju članstva i ogranka koji broji preko 300 članova. Ravnatelj Sutlić skidanje obavijesti objasnio je nepoštivanjem procedure za uvrštavanje informacija na intranetu.

Na intranet stranicama HRT-a objavljeno je stajalište ogranka o saslušanju novinara pred haaškim istražiteljima, očitovanje o pismu Slavka Linića o radu HRT-a i stav ogranka o izjavi ravnatelja Sutlića na sjednici Vijeća HRT-a o ostvarivanju političkih ciljeva stranaka preko novinara HRT-a.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer rekao je kako intranet služi za HRT-ove obavijesti zaposlenicima i ima propisanu proceduru kako se objavljuju obavijesti, a da je Kristić svojim objavama zaobilazio tu proceduru. Opovrgnuo je da su obavijesti skinute zbog očitovanja Ogranka o izjavi ravnatelja Sutlića. "HND ima svoje internetske stranice i posve je logično da se njihove obavijesti objavljuju na tim stranicama", rekao je Roemer.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika