15.11.2007. / 17:10

Autor: Martina Čizmić

RJEŠENJE PODZEMNOG PROBLEMA

11 operatera za zagrebačku DTK mrežu

"Riješit ćemo problem vlasništva, uvesti katastar vodova i liberalizirati tržište, a neovlašteno korištenje resursa pravodobno ćemo sankcionirati", rekao je Gržan

Digitalni grad, podružnica Zagrebačkog holdinga, sklopila je u ime Grada Zagreba ugovor s 11 telekomunikacijskih operatera. Oni time dobivaju pristup i korištenje sustava DTK.

Voditelj podružnice Marijan Gržan izrazio je zadovoljstvo ugovorom i činjenicom da je počela naplata za pristup i korištenje DTK mreže. "Dosad smo trošili, a sad ćemo početi zarađivati i ulagati u novi sustav DTK", rekao je Gržan. Naglasio je da će Digitalni grad ove godine ostvariti tri milijuna kuna prihoda. Najavio je da će ubuduće to biti i 10 milijuna godišnje.

Gržan je istaknuo da je potpisivanje ugovora sa T-HT-om zapelo oko vlasništva. "Grad polazi od pretpostavke da je sve ono što se nalazi ispod gradskih ulica gradsko, dok je stajalište T-HT-a potpuno suprotno", rekao je Gržan. Tvrdi kako Grad nema namjeru dokazivati vlasništvo koje mu spori T-HT. Gržan je rekao kako tek treba vidjeti čime će T-HT dokazati vlasništvo nad mrežom.

Gradonačelnik Bandić uvjeren je kako će se pronaći zajedničko rješenje za problem vlasništva nad DTK mrežom. "Cilj nam je da uvedemo reda u korištenje DTK sustava", rekla je predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac. "Riješit ćemo problem vlasništva, uvesti katastar vodova i liberalizirati tržište, a neovlašteno korištenje resursa pravodobno ćemo sankcionirati", rekao je Gržan. Istaknuo je kako je Zagreb prvi grad koji je ušao u pregovore sa operaterima te će zato moći i osigurati širenje DTK infrastrukture i niže cijene za građane.

Direktorica Sektora za korporativne komunikacije u T-HT-u, Alemka Lisinski rekla je kako je T-HT također za sporazum sa gradom. "Dali smo konkretan prijedlog gradu i očekujemo da ćemo uskoro doći do zajedničkog dogovora. Postoje minimalni preduvjeti od kojih ne možemo odstupiti. Mi smo DTK gradili, ulagali u njega i imamo sve potrebne dokumente o tome", rekla je gospođa Lisinski. T-HT procjenjuje i to vodi u svojim poslovnim knjigama da je vlasnik oko 90 posto DTK na području Grada Zagreba.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika