15.11.2007. / 18:45

Autor: Martina Čizmić

NJEMAČKA

Prometna paraliza zbog štrajka željezničara

Zbog štrajka željezničara mnogi su se odlučili putovati automobilom pa su se stvorile velike gužve na cestama

Najveći štrajk njemačkih željezničara u povijesti izazvao je velike poremećaje u prometu, a istok Njemačke gotovo je paraliziran. Sindikat željezničara najavio je da će štrajk trajati do subote ujutro. Ukoliko željeznica ne pristane na njihove zahtjeve, prijete neograničenim štrajkom od sljedećeg tjedna.

Posebno su pogođene prigradske i regionalne linije. U zapadnom dijelu Njemačke vozila je samo polovica regionalnih vlakova, a u prigradskim mrežama situacija je kritična. Na istočnom dijelu, prometovalo je svega 15 posto vlakova. Zbog štrajka željezničara mnogi su se odlučili putovati automobilom pa su se stvorile velike gužve na cestama.

Njemačka željeznica priopćila je da je stanje sve kritičnije i pozvala predsjednika sindikata željezničara Manfreda Schnella da "prekine to ludilo". Prema podacima sindikata, u štrajku sudjeluje 2070 vlakovođa.

Sindikat željezničara zahtjeva potpisivanje kolektivnog ugovora i plaće više za 31 posto. Uprava željeznica odbila je njihove zahtjeve.

I radnici u javnom prijevozu u Francuskoj također štrajkaju.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika