16.11.2007. / 12:13

Autor: Katarina Zorić

BIH

Lajčak: BiH prijeti eskalacija političke krize

Lajčak je rekao kako u ovom trenutku za budućnost Bosne i Hercegovine postoje dvije mogućnosti: eskalacija političke krize koja vodi u izolaciju, ili smirivanje političke krize i nastavak europskog puta

U obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak upozorio je kako Bosni i Hercegovini prijeti eskalacija političke krize.

Lajčak je rekao kako u ovom trenutku za budućnost Bosne i Hercegovine postoje dvije mogućnosti: eskalacija političke krize koja vodi u izolaciju, ili smirivanje političke krize i nastavak europskog puta.

Razvoj prilika u BiH, objašnjava Lajčak, ovisi od ponašanja lokalnih aktera. "Oni mogu nastaviti kao do sada - voditi ka eskalaciji loše situacije ili se okrenuti i početi raditi u dobroj namjeri kako bi BiH bila vraćena na europski put", rekao je Lajčak.

Sudionicima zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a jučer se obratio i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, unatoč pokušaju predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića da onemogući Špirićev istup u Vijeću sigurnosti.

Komšić je u pismu upućenom glavnom tajniku UN-a Ban Ki-Moonu zatražio da se spriječi Špirićevo obraćanje članovima Vijeća sigurnosti, jer njegov (Špirićev) istup na sjednicu Vijeća sigurnosti nije odobrilo Predsjedništvo BiH, koje je zaduženo za vanjsku politiku te zemlje.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika