16.11.2007. / 14:58

Autor: Nina Tomljanović

ŠIBENIK

Rončević saslušan u vezi kornatske tragedije

Na zahtjev odvjetnika obitelji, ispitivanju je trebao pristupiti i ravnatelj policije Marijan Benko, no on se ranije ispričao odlaskom u inozemstvo

Ministra obrane Berislava Rončevića i načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića danas je ispitao istražni sudac Branko Ivić u vezi nastavaka istrage tragedije na otoku Kornatu.

Na zahtjev odvjetnika obitelji, ispitivanju je trebao pristupiti i ravnatelj policije Marijan Benko, no on se ranije ispričao odlaskom u inozemstvo.

Prema neslužbenim informacijama, svjedočili su kako u tome nije bilo ništa sporno, jer je vojska pretraživala teren, pokušavajući pronaći ima li mrtvih i ozlijeđenih vatrogasaca. Nedavno su se u medijima pojavile informacije da, prema izvještaju MUP-a, na Kornatu ipak nije obavljen detaljan očevid, te da sud traži sedam novih vještačenja.

Između ostalog, traži se utvrđivanje dinamike smjera i brzine širenja vatre, kemijsko-toksikološko, sudsko medicinsko vještačenje koje bio trebalo dati odgovor kako to da su vatrogasci, iako su bili jedan blizu drugoga, zadobili posve različite opekline i na različitim dijelovima tijela.

Također se traži i novo vještačenje vojnog helikoptera, ali i pregled MORH-ove dokumentacije iz koje bi trebalo biti vidljivo je li nakon nesreće helikopter MI-8 servisiran, što bi moglo navesti na sumnju na prikrivanje dokaza.

Vezane vijesti

Privođenja zbog ubijanja Kamenskog?

Privođenja zbog ubijanja Kamenskog?

U zajedničkoj akciji policije i Uskoka privedeno je desetak osoba u sklopu istrage oko tvrtke Dalta odnosno finacijskih poslova Miroslava Kutle,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika