16.11.2007. / 19:13

Autor: Martina Čizmić

PREDSJEDNIČKI IZBORI U SAD

Hillary Clinton uzvraća udarac

Hillary Clinton promijenila je taktiku i umjesto vođenja načelne rasprava, po prvi puta je kritizirala protivnike. "Ne smeta mi kada netko dovodi u pitanje moj rad ili prioritete. Ali kad se netko počne nabacivati blatom barem se možemo nadati da to točno i da ne dolazi ravno iz republikanskoga priručnika", rekla je senatorica Clinton.

Ona predlaže uvođenje obveznog zdravstvenog osiguranja u SAD-u. Obami je prigovorila kako bi njegov plan zdravstvene reforme ostavio 15 milijuna ljudi bez zdravstvenog osiguranja.

Odbacila je kritike da koristi činjenicu da je žena u kampanji. "Ne napadaju me zato što sam žena, nego zato što sam vodeća", rekla je senatorica Clinton.

Prema anketama u saveznoj državi Nevadi, gdje će se održati prvi stranački predizbori Hillary Clinton vodi sa 63 posto glasova registriranih demokratskih birača. Barack Obama ima 15 posto, a John Edwards 10 posto potpore. Naklonost prema Hillary osjećala se i u publici, koja je tijekom debate glasno negodovala na napade Obame i Edwardsa na Hillary Clinton.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika