17.11.2007. / 15:10

Autor: Marijana Zrinjski

KOSOVO

Kosovski Srbi bojkotiraju izbore

Parlamentarni i lokalni izbori na Kosovu odvijaju se bez problema iako je bilo manjih problema pri otvaranju nekih birališta, priopćio je centar Organizacije za europsku sigurnost i suradnju na Kosovu.

Kosovski Srbi su najavili bojkot izbora i zasad ga se drže, pa se u prva dva sata glasovanja na biralištima nije pojavio nijedan kosovski Srbin. Glasovanje za parlamentarne i lokalne izbore, na kojima će gotovo milijun i pol građana s pravom glasa birati sto zastupnika kosovske Skupštine te vijećnike i predsjednike 30 kosovskih općina, počelo je danas ujutro na Kosovu.

To su prvi izbori koji se održavaju po proporcionalnom sustavu s otvorenim listama i uz neposredno glasovanje za predsjednike općina. Uz sto zastupnika u Skupštini rezervirano je još deset mjesta za predstavnike Srba i deset za predstavnike ostalih manjinskih zajednica. Prema posljednjim anketama, najviše izgleda za tijesnu pobjedu ima oporbeni Demokratski savez Kosova Hasima Thacija.

Izbore nadgleda oko 25 tisuća promatrača iz 69 domaćih i stranih organizacija. OESS je objavio da će prvi rezultati biti objavljeni za dva do tri dana, a konačni službeni potkraj mjeseca.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika