02.08.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

FRANCUSKA – PROSVJEDI

CHIRAC POMILOVAO BOVEA

MONTPELLIER: Jose Bove, najslavniji francuski seljak-posvjednik, koji je u lipnju morao u zatvor da odsluži tromjesečnu kaznu, izrečenu zato jer je 1999. godine razbio jedan polu sagrađeni restoran američke brze hrane “Macdonald’s” oslobođen je iz zatvora prije vremena zbog pomilovanja. U povodu francuskog nacionalnog praznika predsjednik Jacques Chirac pomilovao je razne osuđenike, među njima i Bovea, kojem je kazna već i bila skraćena zbog dobrog ponašanja, unatoč tome što je u zatvoru štrajkao glađu.

Pred zatvorom nedaleko južnog francuskog grada Montpelliera Bovea je dočekalo mnoštvo njegovih pristalica, kojih je bilo pred zatvorom i mnogo 19. lipnja, kada je došao na odsluženje kazne vozeći se kroz južnu Francusku na svojem traktoru. On je pristalicama održao kraći govor u kojem je rekao da se on neće libiti niti u budućnosti kršiti zakon u svojoj borni protiv uvoza inozemne hrane, uvođenja inozemnih običaja prehrane, te širenja genetski modificirane hrane i usjeva. Boveu prijeti još jedna zatvorska kazna, jer se protiv njega vodi postupak jer je svojedobno uništio jednu plantažu genetski modificiranih usjeva.

Vezane vijesti

Puni koferi prljavog novca

Puni koferi prljavog novca

Dvije predsjedničke kampanje financirane su kovčezima novca iz crnih fondova koji su stizali u stožere kandidata", rečenica je koja zvuči poznato,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika