18.11.2007. / 10:27

Autor: Marijana Zrinjski

ISTRAŽIVANJE U BRITANIJI

Brownu drastično pada popularnost

Rezultati ispitivanja Sunday Timesa/YouGov pokazali su da je stopa povjerenja u britanskog premijera Gordona Browna dosegla najnižu razinu od njegova dolaska na čelo vlade u lipnju. U samo mjesec dana stopa globalnog povjerenja pala je za deset posto.

Usporedbe radi, u istom ispitivanju u listopadu 59 posto ispitanika reklo je da Brown dobro radi svoj posao, a samo 29 posto njih su mislili suprotno. Ovog mjeseca samo 33 posto ispitanika misli da dobro radi svoj posao, a 43 posto njih da ga loše obavlja.

Brown je doživio poteškoće otkad je odlučio ne sazvati prijevremene izbore najesen. Prije te odluke u nekoliko ispitivanja mnijenja već je bio vidljiv pad popularnosti Laburističke stranke.

Ispitivanje pokazuje i jačanje konzervativne stranke pod vodstvom Davida Camerona. Torijevce podržava 41 posto ispitanika, nasuprot 35 posto njih koji podržavaju laburiste.

Vezane vijesti

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u u utorak nasilje i diskriminaciju u odnosu na Gay Pride, a britansko veleposlanstvo u Zagrebu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika