18.11.2007. / 14:51

Autor: Marijana Zrinjski

SLOVENSKI PARLAMENT

Sutra glasovanje o povjerenju vladi

Slovenski parlament sutra će glasovati o povjerenju vladi. Glasovanje je zatražio sam premijer Janez Janša kako bi provjerio snagu svoje četvorostranačke koalicije pred početak iduće godine, kad Slovenija preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom.

Obrazlažući svoju odluku, naveo da mu je potrebna solidna većina i provjera stvarne potpore koju vladini prijedlozi imaju u parlamentu, gdje koalicija ima 49 od 90 zastupničkih mjesta.

Premijer je optužio pozicijske stranke da su prije nekoliko mjeseci započele, a u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore održane prošle nedjelje eskalirale, politički motiviranu kampanju protiv njegove vlade, koju su optužile za kršenje ljudskih prava i medijskih sloboda, te su tako naštetile reputaciji države u inozemstvu, a njegovoj vladi otežale rutinske poslove i poslove vezane uz predsjedanje Europskom unijom.

Opozicijske stranke lijevog centra demantirale su optužbe, te optužile Janšu da izaziva umjetnu krizu zbog pada popularnosti svoje vlade.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika