19.11.2007. / 08:58

Autor: Marko Biočina

IZBORI

SDSS želi mjesto u Vladi

Stanimirović smatra kako je u procesima za ratne zločine previše okrivljenih

Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a i kandidat te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima u nedjelju je u Slatini najavio kako ta stranka u slijedećem, mandate želi jedno ministarsko mjesto. Stanimirović smatra kako bi na taj način puno lakše riješili aktualne probleme srpske zajednice u Hrvatskoj, a to su zaostale mirovine, nepriznavanje stanarskih prava i radnog staža ostvarenog za vrijeme rata. Također, Stanimirović smatra kako je u procesima za ratne zločine previše okrivljenih.

„Lista progonjenih za ratne zločine enormno je prevelika. Na Interpolovim tjeralicama je više od hiljadu ljudi, koji ne mogu normalno živjeti. Umjesto da zagovaramo kažnjavanje onih koji su počinili ratni zločin, na listi je puno onih koji nemaju nikakve veze s ratnim zločinima. Zato pokušavamo, s našim odvjetništvom i tužilaštvom u Srbiji, da se problem realno sagleda i da se to svede na brojke stvarnih počinioca, a ne ovako olako pravljenih lista za progone“, rekao je Stanimirović koji nije želio otkriti s kime će SDSS koalirati nakon izbora.

Najavio je tek da će podržati onu opciju koja ponudi rješenja njihovih zahtjeva.

Vezane vijesti

Policija traži huligane koji su oštetili zgradu SDSS-a

Policija traži huligane koji su oštetili zgradu SDSS-a

Vukovarsko-srijemska policija traga za počiniteljem koji je u noći s petka na subotu bacanjem kamenja na nekoliko mjesta oštetio pročelje zgrade u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika