19.11.2007. / 11:53

Autor: Marko Biočina

BURZA

Počelo trgovanje dionicama Atlantica, cijena pada

Jutros je počelo trgovanje dionicama Atlantic grupe na Zagrebačkoj burzi. Prva cijena iznosila je 965 kuna, da bi nedugo nakon toga pala, te se trgovalo iznosima između 830 i 860 kuna. Atlantic je drugi najveći IPO ove godine na Zagrebačkoj burzi, odmah nakon T-HT-a. Taj zaključak potvrđuju i brojke. Vrijednost IPO-a iznosila je 716 milijuna kuna, a ponuda su nadmašile potražnju.

Najveći broj dionica otišao je otvorenim investicijskim fondovima i bankama, a strani investitori koji su ponudili 472 milijuna kuna dobili su 18% ukupnog iznosa namijenjen institucionalnim investitorima. Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, naglasio je kako to nije dionica za jednodnevni rast već kako predstavlja dobro dugoročno ulaganje. Istaknuo je kako očekuje stabilizaciju cijene krajem godine, te odličan rezultat za dva do tri mjeseca.

Sudeći po prvim rezultatima trgovanja na burzi, čini se da je i na dionice Atlantica utjecao pad tržišta, pa cijena strelovito pada prema vrijednosti od 800 kuna.

Vezane vijesti

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi. U obavjesti objavljenoj na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika