19.11.2007. / 13:08

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

Pred haaškim istražiteljima saslušana Jasna Babić iz Slobodne Dalmacije

Novinarka Jasna Babić osumnjičena je za nepoštivanje Haškog suda jer je, zajedno s drugim hrvatskim novinarima objavila dodatak optužnice protiv Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača kada je taj dodatak imao oznaku povjerljivosti

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je saslušanje hrvatskih novinara, od kojih je svoj iskaz danas dala novinarka iz Slobodne Dalmacije, Jasna Babić.

Ispitivanje je bilo predviđeno za četvrtak, no otkazano je jer je Haaški sud zaključio da je Jasna Sloković, odvjetnica Jasne Babić u sukobu interesa te da je ne može zastupati. Danas ju je zastupao odvjetnik Ante Nobilo.

Novinarka Jasna Babić osumnjičena je za nepoštivanje Haškog suda jer je, zajedno s drugim hrvatskim novinarima objavila dodatak optužnice protiv Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača kada je taj dodatak imao oznaku povjerljivosti.

Deset hrvatskih novinara je primilo pozive za saslušanje jer su objavili imena sedam visokih vojnih i političkih dužnosnika koji su u dodatku optužnice navedeni kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata.

Za danas je predviđeno i ispitivanje Siniše Pavića, također osumnjičenoga novinara Slobodne Dalmacije.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika