29.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

MAKEDONIJA

TRI BOMBE BAČENE U SKOPJU

TRI BOMBE BAČENE NA SKOPJE

U četvrtak navečer, uoči početka foruma jugoistočne Europe o Dijalogu među civilizacijama koji bi trebao započeti u petak ujutro na Ohridu, na Skopje su bačene tri bombe. Jedna je bačena na zgradu makedonske vlade, druga na zgradu suda, a treća na vojarnu Ilinden, izvijestio je glasnogovornik makedonskog ministarstva unutarnjih poslova Marjan Gjurovski. S obzirom da su eksplozije odjekivale u razmacima, smatra se da je krivac za sva tri napada ista osoba, a za sada nema podataka o žrtvama.
Eksplozije u Skopju nastavak su novog vala nasilja koji se posljednjih dana širi Makedonijom. U četvrtak ujutro je putnički vlak naletio na minu u sjevernom dijelu zemlje, što je srećom prošlo bez žrtava, a u poslijepodnevnim su satima satima makedonski policajci spašavali dvojicu svojih kolega koje su oteli naoružani albanski pobunjenici.
Na forumu u Ohridu sudjelovat će i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, te njegovi kolege iz Makedonije, Albanije, BiH, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Srbije i Crne Gore.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika