19.11.2007. / 15:04

Autor: Katarina Zorić

IZBORNA UTRKA

HDZ na svoju web stranicu stavio SDP-ov program

Član predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković objasnio je da je njegovu stranku na taj potez navela SDP-ova kampanja, u kojoj se birače navodi da ignoriraju, kako programe, tako i ljude koji bi ih trebali ostvariti

Najnoviji potezi političkih stranaka pokazuju da će zadnji tjedan predizborne kampanje obilovati zanimljivostima i dosjetkama.

HDZ je tako danas na svoju internetsku stranicu stavio SDP-ov izborni program, a član predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković objasnio je da je njegovu stranku na taj potez navela "SDP-ova kampanja, u kojoj se birače navodi da ignoriraju, kako programe, tako i ljude koji bi ih trebali ostvariti".

"Taktika SDP-a je dosad neviđena i nevjerojatna. Ovo je prvi put da stranka koja pretendira preuzeti vlast ne spominje ni programe ni kandidata za premijera", rekao je Jandroković na današnjoj konferenciji za novinare, optužujući SDP da je ukidanje prava glasa dijaspori jedini program koji nudi u kampanji.

Ocijenio je da je riječ o "ciničnoj kampanji, utemeljenoj na predrasudama", te naglasio da će "izbori, kao i uvijek do sada, biti odlučeni u Hrvatskoj".

Jandroković nevjerojatnom smatra i "činjenicu da je iz SDP-ove kampanje u posljednje vrijeme izbrisan premijerski kandidat Ljubo Jurčić".

"SDP smatra da je Jurčić dobar za vođenje zemlje, ali da nije kadar svoj program objasniti građanima, a 'SDP tim', kako kampanja odmiče, sve stavlja na čovjeka za kojega uopće ne znamo što će raditi u idućem mandatu", rekao je Jandroković dodavši kako se nada da iz SDP-a zbog objavljivanja programa na HDZ-ovim stranicama neće stići nova tužba, nakon one zbog HDZ-ovih tvrdnji da suparnička stranka želi uvesti porez na štednju.

Novinarima su u HDZ-u pustili i isječak iz HTV-ove emisije "Otvoreno", u kojoj je Jurčić objašnjavao razloge uvođenja poreza na kamate od štednje, a HDZ-ova izborna kandidatkinja Martina Dalić još je jednom naglasila da se stranka oštro protivi tom porezu, jer je, kaže, štednja jedina zdrava osnova za povećanje investicija.

Dalić je SDP-u spočitnula da prvu godinu mandata namjerava potrošiti na analize stanja, na temelju kojih će planirati ekonomske i fiskalne mjere.

"HDZ-u to vrijeme ne treba, jer su naše mjere već definirane u programu stranke i mi znamo kakva nam je fiskalna, industrijska i regionalna politika", naglasila je Dalić.

"HDZ biračima nudi jasan i precizan program, za razliku od SDP-ova skupa slogana i praznih deklaracija", zaključila je Dalić.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika