19.11.2007. / 15:19

Autor: Ružica Đukić

Extra zona

Preokret u aferi Višnjić-Rupić: što stoji iza glumčeve odluke da prizna Lanu Lourdes bez DNK analize

Nakon mjeseci nagađanja o tome je li Goran Višnjić otac 8-mjesečne Lane Lourdes hollywoodski glumac to je potvrdio preko svog odvjetnika, izbjegavši tako analizu DNK i daljnju medijsku hajku

Glumac Goran Višnjić je i bez analize DNK, preko svog odvjetnika Marijana Hanžekovića, priznao očinstvo nad osmomjesečnom Lanom Lourdes koju je dobio nakon avanture sa Šibenčankom Mirelom Rupić.

Njegov najbolji prijatelj iz Hrvatske, glumac zagrebačkog kazališta Komedija Saša Buneta, koji je za izvanbračnu vezu svoga prijatelja znao i prije nego je ona izišla u javnost, za Extru je rekao: "Goran nikada nije rekao da se neće brinuti o tom djetetu. Na analizu DNK u Zagrebu nije došao jer nije želio medijski linč. Znao je da bi ga ovdje dočekali novinari, što je pod svaku cijenu želio izbjeći."

Saša Buneta potvrdio je da je Goranu u ovoj situaciji njegova supruga Ivana Vrdoljak bila velika potpora: "Nije ona to baš sasvim lako primila, ali odlučila je ostati uz njega. A što se Mirele tiče, ta je veća glumica od Gorana. Što reći o ženi koja je djevojčicu željela krstiti na Goranov rođendan? Mislim da je javnost krivo doživljava, kao nekakvu paćenicu. A ona to nije. Zna se da je on Mireli uplaćivao novac za dijete i prije nego je cijeli slučaj završio u novinama. Nadam se samo da je da će njegovim priznanjem očinstva ova medijska hajka završiti."

Ženska osoba koja se javila na telefon u roditeljskoj kući Gorana Višnjića u Šibeniku nije se željela predstaviti. Rekla je samo kako nitko od Goranove obitelji ne želi u medijima komentirati njegovu odluku da i bez analize DNK prizna svoju izvanbračnu kćer: "Goran je dobar čovjek. Svatko tko ga poznaje može to potvrditi i sigurno je da dijete nije priznao zato da bi se pred bilo kime pokazao dobar", rekla je za kraj razgovora.

Goranova pak obitelj živi u Šibeniku, baš kao i Mirela Rupić, žena s kojom Višnjić ima dijete, pa zacijelo često sreće osmomjesečnu djevojčicu i njezinu majku. Mirela Rupić nije željela to komentirati.

Šibenčanka Mirela Rupić - koja Gorana Višnjića poznaje još iz školskih dana - prošli je tjedan, naime, stigla u Zagreb gdje se u petak, 16. studenog, na testiranju DNK trebao pojaviti i Goran Višnjić. Umjesto toga, glumac je priznao očinstvo i obvezao se mjesečno plaćati alimentaciju od devet tisuća kuna, umjesto deset tisuća koliko je tražila Mirela Rupić.
"To je bio sasvim nepotreban manevar i vjerujem kako će moja klijentica pristati i na taj iznos. Čitav će slučaj tako završiti sudskom presudom kojom će sud, na temelju njegova priznanja, utvrditi da je Goran Višnjić otac djeteta, odrediti visinu alimentacije i prava na skrb o djetetu. S naše strane neće biti nikakvih problema bude li Goran želio viđati svoju kćer", rekao je odvjetnik Mirele Rupić, Nenad Škare.

Goran Višnjić, naime, u spisu u kojem priznaje svoju kćer nigdje ne spominje kako bi je i kada želio viđati.

Mirela Rupić poznaje Gorana Višnjića još od osnovne škole, koju su zajedno pohađali u Šibeniku. a njihovo se prijateljsko druženje nastavilo u ljeto 2006. godine, kad je Goran došao u Šibenik sam i tamo bez supruge proveo punih mjesec dana.

Mirela Rupić od početka je tvrdila kako njezina veza s glumcem nije bila tek jednonoćna avantura: "Moja i Goranova priča nije počela zbog flerta za jednu noć. U njemu sam prepoznala kvalitetnog čovjeka i muškarca te o njemu i danas mislim sve najbolje", izjavila je Mirela Rupić Extrinoj novinarki u srpnju ove godine, kad je zbog utvrđivanja očinstva odlučila podnijeti protiv njega tužbu na sudu.

Nekoliko tjedana kasnije grubo ju je demantirao upravo Goran Višnjić izjavama kako je ipak bila riječ o jednonoćnoj avanturi u koju se upustio jer ga je, zbog utjecaja vremenske razlike, alkohol brzo "ulovio". Dodao je i da mu Mirela Rupić nije uopće privlačna, da se uopće ne sjeća noći koju je proveo s njom te da se nakon toga uopće više nisu družili. Na pitanje zbog čega je onda odlučio plaćati za dijete, odgovorio je kako on i supruga Ivana već godinama uzdržavaju dijete u Indoneziji pa su tako i Mireli Rupić odlučili pomoći.

Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

Višnjić i Douglas snimaju film u Banja Luci?

Višnjić i Douglas snimaju film u Banja Luci?

Banjalučki filmaši najavljuju snimanje hollywoodskog filma o istinitom događaju za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, izvještava Blic. Nitko od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika