19.11.2007. / 17:42

Autor: Marijana Zrinjski

MINISTAR SIGURNOSTI BIH

"Vijeće ministara nije odobrilo gradnju Pelješkog mosta"

"Premijer Sanader širi krive informacije u javnosti kada tvrdi da je, za razliku od Predsjedništva BiH, Vijeće ministara dalo suglasnost za gradnju mosta za Pelješac" izjavio je danas ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Tarik Sadović komentirajući tvrdnje koje je hrvatski premijer Ivo Sanader iznio polemizirajući s izjavama predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića kada je on najavio mogućnost pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog projekta za izgradnju mosta.

''Nije problem odnos Vijeća ministara i Predsjedništva BiH u vezi s gradnjom mosta kopno-Pelješac, nego ozbiljan problem postoji u odnosu hrvatskog premijera i njegovog ministra u Vijeću ministara BiH koji nije završio zadaću pa ga neistinito informira'', kazao je Sadović aludirajući na ponašanje ministra prometa i komunikacija BiH Bože Ljubića.

Sadović je pojasnio kako usuglašena bilješka sa sastanka stručnih povjerenstava BiH i Hrvatske u vezi s gradnjom mosta za Pelješac nikada nije prihvaćena na Vijeću ministara BiH. ''Ta bilješka pretpostavka je otpočinjanju pregovora o protokolu o gradnji mosta. Sve i da je protokol potpisan, to nije stvaralo pravne pretpostavke za rješavanje spornih pitanja sukladno Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravu mora'', izjavio je Sadović.

Sadović je i ranije izjavljivao kako Ljubić, koji je ujedno predsjednik stranke HDZ 1990., u Vijeću ministara BiH zapravo zastupa interese Hrvatske, a ne BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika