19.11.2007. / 20:02

Autor: Marijana Zrinjski

CRNI DAN ZA DIONICE

Cijena dionice T-HT-a pala za više od 15 posto

Cijena dionica T-HT-a u posljednjih mjesec dana pala je za više od 15 posto, a pada i dalje. Samo danas izgubila je više od tri posto, javlja HRT.

Ni cijene ostalih dionica ne stoje bolje. Ukupna svih dionica vrijednost dionica pala je za 5 milijardi i 800 milijuna kuna, a burzovni index Crobex imao je najveći dnevni pad ove godine -3,5 posto.

"Svi oni koji su ušli špekulativno, a pogotovo oni koji prodaju u prvom satu ispod cijene po kojoj su kupili, za mene nisu ozbiljni investitori. Ja mogu reći da sam zadovoljan što takav kapital odlazi iz kompanije", rekao je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Dok mali ulagači posljednih dana gotovo u panici prodaju dionice, veliki igrači, vodeći ljudi naših najvećih fondova, čini se, nisu zabrinuti.

"Niti je bilo razloga za onako veliku euforiju prije, još manje ima mjesta za strah danas. Tržište kapitala ide gore- dolje, sada smo u jednoj takvoj fazi, ulaganje je dugoročna stvar i ne smije čovjek gledati svakodnevne pomake", rekao je predsjednik Uprave AZ fonda Dinko Noviselec.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika