20.11.2007. / 09:16

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNA KAMPANJA

Maček: "SDP-ov spot je nešto najstrašnije što se dogodilo u dosadašnjoj kampanji"

Riječ je naime o umirovljenici Olgi Zec koja ne prodaje na tržnici, a iz SDP-a potvrđuju kako je veći dio života provela izvan Hrvatske

Jadranka Puž, kumica s placa koja se pojavljuje u SDP-ovom predizbornom spotu, te koja je stekla neviđenu popularnost jer je reklamu pogledalo preko 40 tisuća ljudi, izmišljen je lik.

Riječ je naime o umirovljenici Olgi Zec koja ne prodaje na tržnici, a iz SDP-a potvrđuju kako je veći dio života provela izvan Hrvatske. S mužem je živjela u Srebrenici u BiH, te u Obrenovcu u Srbiji. Rođena je u Ludbregu, a od kraja osamdesetih kada joj je muž preminuo, živi u Hrvatskoj, pa bi točna rečenica glasila: "Rođena sam i živim u Hrvatskoj", piše Jutarnji list.

Međutim postavlja se pitanje, da li Olga Zec doista plaća uredno poreze u Hrvatskoj jer je mirovinu vjerojatno zaradila u Bosni ili u Srbiji, a ondje je ona toliko niska da se za nju porez ni ne plaća.

Direktor HDZ-ove kampanje, Ratko Maček navedeni SDP-ov spot je nazvao "nečim najstrašnijim što se dogodilo u dosadašnjoj kampanji".

"I ovaj spot, kao i sve ostale poruke iz SDP-a, je laž! Laž i obmana kojom se hrvatskoj javnosti skreće pažnja s onoga što je bitno, dodajući kako se u HDZ-ovim spotovima koji slijede sutra, nalaze "pravi ljudi, s imenom i prezimenom".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika