20.11.2007. / 12:02

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Sanader: "HDZ će pobijediti na izborima, i to s četiri do pet posto"

Optužio je SDP da kampanju s programom usmjerava prema manje važnim temama, poput glasovanja dijaspore i vjeronauka u školama, pa kaže Sanader, proučite SDP-ov program koji je HDZ objavio na svom webu

Nakon petodnevnog povlačenja iz javnosti zbog smrti oca Ante Sanadera, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je u središnjici stranke održao konferenciju za novinare na kojoj je prokomentirao pad cijena dionica T-HT-a koja je pala za više od 15 posto. Sanader je kazao kako su za višednevni pad vrijednosti dionica na zagrebačkoj burzi krive i neodgovorne izjave nekih političara, poput one o uvođenju poreza na kapitalnu dobit. "Kapital je vrlo osjetljiv na svaku najavu, tržište reagira na takve najave i u Hrvatskoj i u svijetu", komentirao je Sanader.

Na upit novinara da li se boje da bi izjednačenim izbornim rezultatima HDZ mogao biti prisiljen na koaliranje s oponentskim SDP-om, Sanader je odgovorio kako je siguran da će HDZ pobijediti na izborima, i to s četiri do pet posto.

Optužio je SDP da kampanju s programom usmjerava prema manje važnim temama, poput glasovanja dijaspore i vjeronauka u školama, pa kaže Sanader, proučite SDP-ov program koji je HDZ objavio na svom webu.

Naprotiv, kaže premijer, HDZ nudi jasno definirane mjere, koje će Hrvatskoj osigurati novi razvojni skok, nova i dobro plaćena radna mjesta, sigurnost za umirovljenike i mlade. "Zemlja napreduje i na unutarnjem i na vanjskom planu i nije dobro riskirati budućnost Hrvatske, i zato odaberite Hrvatsku u kojoj je zajamčen napredak i sigurnost, koja se ne može ostvariti praznim sloganima", poručio je Sanader.

Također je rekao kako je SDP u drugi plan stavio premijerskog kandidata Ljubu Jurčića, koji se nema snage pojaviti čak ni u televizijskoj emisiji, kako bi sudjelovao u raspravi o broju radnih mjesta otvorenih u mandatu na izmaku, kaže Sanader. "U HDZ-u je premijerski kandidat i predsjednik stranke u jednoj osobi i ne možemo dopustiti da se kandidat za premijera marginalizira kao lutka na koncu", rekao je Sanader, ističući još jednom da na sučeljavanje s SDP-om pristaje samo ako mu nasuprot budu sjedili i Jurčić i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. "Jer premijerski kandidat je važna uloga u politici, važna uloga u stranci, u svim parlamentarnim demokracijama", objasnio je Sanader.

Predsjednika SDP-a Zorana Milanovića je optužio za "kukavičluk", kazavši da nema hrabrosti preuzeti odgovornost za zemlju.

Sanader je odbacio i tvrdnje zagrebačkog muftije Ševka Omerbašića da je Sanader izigrao bošnjačkog zastupnika Šemsu Tankovića. "Gospodinu Tankoviću sam odmah na početku mandata rekao da se ne može dekretom prepisati Muslimane u Bošnjake. To je osobna odluka svakog čovjeka, a ako im je SDP obećao da će to učiniti

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika