20.11.2007. / 18:35

Autor: Marijana Zrinjski

IZVJEŠTAJ GONGA

"Samo je koalicija HSS-HSLS-PGS govorila o konkretnim temama"

"Drugi tjedan predizborne kampanje bio je označen raspravama o kampanji, pogotovo angažmanu sportaša, Dinamovim oglasima te HSP-ovom spotu, a ključno pitanje kampanje postalo je pitanje biračkoga prava hrvatske dijaspore", zaključak je izvještaja o praćenju političkih poruka koji je danas objavio GONG.

U izvještaju stoji da se ekonomska i gospodarska pitanja nisu uspjela probiti na glavni dnevni red kampanje te da birači i dalje nisu informirani o ključnim aspektima programa političkih stranaka u vezi glavnih problema društva.

Ističe se da tomu svakako pridonosi i ponašanje HTV-a koji sučeljavanja o temama poput korupcije i gospodarstva emitira u 23 sata petkom navečer te ukidanje emisije Otvoreno.

Ističe se da od konkretnih tema velike stranke na plakatima i u novinskim oglasima forsiraju samo pitanje biračkog prava dijaspore te da je, od manjih stranaka, samo koalicija HSS-HSLS-PGS na dnevni red stavila neke konkretne teme - očuvanje okoliša, ZERP, ulaganje u selo i decentralizaciju.

Zastupljenost dviju najveći stranaka u tisku i ovoga je tjedna zamjetno veća u odnosu na sve ostale stranke i to po broju članaka, kao i po veličini teksta. U razdoblju od 9. do 15. studenog u Jutarnjem listu, Večernjem listu, Novom listu i Slobodnoj Dalmaciji objavljeno je čak 69 članaka o HDZ-u, 57 o SDP-u, 25 o HSP-u, 20 o koaliciji HSS-HSLS-PGS, 19 o HNS-u te samo 9 o HSU.

Projekt je nevladina udruga GONG provela u suradnji sa studentima četvrte godine Fakulteta političkih znanosti zagrebačkoga Sveučilišta.

Vezane vijesti

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Nevladina udruga GONG nakon prijetnji otkazom uglednim novinarkama HTV-a i članicama Hrvatskog novinarskog društva, Elizabeti Gojan i Maji Sever,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika