21.11.2007. / 01:06

Autor: Goran Jurić

ETIČKO POVJERENSTVO

HRT odbio pustiti spot "poluanonimnog blogera"

Spot koji je trebao biti pušten na HRT-u, prerada je spota koji je iskorišten u američkoj predsjedničkoj kampanji 2003.

Nakon HSP-ovog spota Riva, HRT-ovo etičko povjerenstvo odbilo je emitirati još jednu promidžbenu poruku. Sporni tv spot izradio je i naručio njegovo prikazivanje bloger mrak, poznatiji kao osoba koji stoji iza internetske stranice pollitika.com.

Spot je trebao biti emitiran poslije Dnevnika, 19. studenog. Spot je naručen, termin je odobren, no nekoliko sati prije emitiranja mrak je dobio obavijest da spot neće biti emitiran te da je spot završio na etičkom povjerenstvu. Unatoč traženju pismenog obrazloženja od etičkog povjerenstva, dotično nije stiglo tijekom današnjeg dana.

U spotu, kojeg možete vidjeti malo niže, nalaze se izjave premijera Sanadera koje su se u više navrata mogle čuti iz etera televizijskih i radijskih postaja. „Je li moguće da je nacionalna televizija ustuknula plašeći se što jedan bloger želi poručiti cijeloj državi?“ izjavio je mrak komentirajući neobjavljivanje spota. Spot, samo po sebi, nije reklama za niti jednu političku stranku, niti promovira bilo koju opciju već je napravljen kako bi bio provokativan, pobudio pozornost i natjerao ljude da mučnu glavom, dodaje mrak.

Spot koji je trebao biti pušten na HRT-u, prerada je spota koji je iskorišten u američkoj predsjedničkoj kampanji 2003. Za objavu spota priskrbljena su i sva autorska prava, a rečenice premijera Sanadera koje su namontirane u spot izrečene su na javnim mijestima.

„Poruka koju želim prenjeti je da razmislite prije nego što odaberete - smatram da kao donji minimum, ljudi koje na izborima biramo moraju zadovoljiti elementarne kriterije iskrenosti, poštenja i ljudskog integriteta; tek kada dobijemo takve ljude smijemo krenuti dalje i tražiti više.“ zaključuje mrak.

Cijelu "objavu za javnost" pročitajte na pollitika.com, a više o utjecaju interneta na predizbornu kampanju pročitajte u članku Internet postao nova arena političke borbe.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika