21.11.2007. / 08:52

Autor: Marko Biočina

EKRANIZACIJA

Melu Gibsonu ponuđena produkcija filma o Vukovaru

Svjetski poznati glumac i redatelj Mel Gibson uskoro bi se mogao prihvatiti produkcije i režije dugo najavljivanog filma „Vukovarsko trojstvo“, koji će se baviti opsadom Vukovara 1991. godine. To je ideja Jaza Spelica, australskog redatelja i producenta, koji je ujedno i autor projekta. Spelic kaže kako će tu ideju osobno predložiti Melu Gibsonu na njihovom skorom sastanku u Hollywoodu.

„Oduvijek vjerujem da priče poput vukovarske trebaju nekog izuzetno hrabrog i strastvenog da ih prenese na filmsko platno. Ovaj film obuhvaća elemente poput akcije, drame, duhovnosti i brutalnosti, stoga Gibsona smatram idealnim izborom“, rekao je Spelic.

Film će biti na engleskom jeziku, a radnja se događa u Vukovaru tijekom 87 dana opsade. Radnja se sastoji od tri odvojene priče, one ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac, svećenika Ante Perkovića i Branimira Košeca. Spelic je scenarij napisao nakon četiri i pol godine istraživanja.

„Nikad nisam bio zainteresiran za politiku, namjera mi je bila ispričati priču koja prati put od svjetla do tame – transformaciju grada“, kaže Spelic.

Pretpostavlja se kako bi glavnu ulogu u filmu trebala igrati američka glumica Toni Colette, hrvatskoj javnosti najpoznatija po ulogama u filmovima „Mala Miss Amerike“ i „Šesto Čulo“. Hoće li film uistinu režirati Mel Gibson trebalo bi biti poznato u slijedećih mjesec dana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika