21.11.2007. / 10:36

Autor: Marko Biočina

IZBORI

Milanović: Neće biti sučeljavanja jer ga Sanader nije želio

"Mi smo željeli razmjenu mišljenja, ali HDZ-u to očito nije odgovaralo. Premijer Sanader je to cijelo vrijeme izbjegavao. Neću ga nazvati kukavicom, već medijskim manipulatorom", rekao je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je danas žestoko kritizirao činjenicu da neće biti predizbornog televizijskog sučeljavanja predsjednika dvije najjače hrvatske političke stranke. Milanović smatra kako za to zaslužan premijer, koji je postavljanjem uvjeta tv mrežama cijelo vrijeme izbjegavao sučeljavanje.

„Mi smo željeli razmjenu mišljenja, ali HDZ-u to očito nije odgovaralo. Premijer Sanader je to cijelo vrijeme izbjegavao. Neću ga nazvati kukavicom, već medijskim manipulatorom. Imali smo ponude od dvije nacionalne tv mreže, no Sanader im je stalno postavljao uvjete. Pitam se želi li premijer voditi uređivačku politiku hrvatskih medijskih kuća? Sada je jasno da sučeljavanja neće biti, iako ga je željelo vidjeti više od 80 posto hrvatskih građana“, rekao je Milanović.

SDP-ova konferencija za novinare počela je projekcijom televizijskog priloga iz 2003. godine gdje Sanader poziva Račana na tv dvoboj, pravdajući to pravom hrvatskih građana da čuju što vodeći hrvatski političari nude. „Što se to promijenilo u ove četiri godine? Sanadera danas nigdje nema, osim kada treba galamiti na HDZ-ovim predizbornim skupovima“, smatra Milanović.

Predsjednik SDP-a je također izrazio zadovoljstvo radom Etičkog povjerenstva i njihovim zaključcima kako je HDZ u svojoj kampanji napravio više prekršaja. Milanović je naglasio kako SDP nije želio voditi negativnu kampanju, ali kako ih je u nekim trenucima na to prisilio HDZ.

SDP će svoj popis donatora objaviti u petak iako ih na to zakon ne prisiljava. Milanović kaže kako smatraju da što se financija tiče stranke moraju biti potpuno otvorene. „Nikad nećemo doznati koliko je HDZ platio za kampanju, ali siguran sam da ona stoji puno više od 19 milijuna kuna koliko su najavili“, rekao je Milanović.

Na pitanje o micanju Ljube Jurčića iz predizborne kampanje predsjednik SDP-a je odgovorio kako „SDP nije HDZ, ovdje se ljudi ne miču“. Na konferenciji su prisustvovali i novinari iz Srbije koje je zanimalo kako Milanović komentira izjave Ljube Jurčića o tome da srpski kapital nije dobrodošao u Hrvatskoj.

„Ta je izjava krivo prenesena i izvučena iz konteksta. Svaki investitor u Hrvatskoj je dobrodošao, pod uvjetom da poštuje hrvatske zakone. Ne možemo primjenjivati pravila kad nam odgovara, a zanemariti ih kad nam ne odgovara. To je put u propast“, smatra Milanović.

Predizborna kampanja SDP-a će svoj vrhunac doživjeti sutra kada će u 19 sati na središnjem zagrebačkom trgu biti održan rock koncert.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika