21.11.2007. / 15:18

Autor: Marko Biočina

FINANCIJE

Šuker tvrdi da burza nije u krizi

Šuker je odbacio navode predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kako su pad burze uzrokovali kriza hipotekarnih kredita u SAD-u, napetost oko Kosova i negativno izvješće MMF-a

"Zagrebačka burza je likvidna, a interes za dionice postoji. Redoviti promet na Zagrebačkoj burzi ovaj je mjesec bio 4,6, a lani ukupno 14 milijardi kuna. Je li u krizi burza koja je u jednom mjesecu ostvarila gotovo 40 posto prošlogodišnjeg prometa?”, rekao je danas Ivan Šuker, ministar financija i član Predsjedništva HDZ-a.

On je odbacio navode predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kako su pad burze uzrokovali kriza hipotekarnih kredita u SAD-u, napetost oko Kosova i negativno izvješće MMF-a. "Kriza hipotekarnih kredita traje više od godinu dana, a Crobex je za to vrijeme rastao, jednako kao i za financijske krize u Srbiji od prije nekoliko mjeseci. Iz MMF-a, pak, nije bilo nikakvih negativnih ocjena i nitko nije spominjao financijsku krizu", ustvrdio je Šuker.

Komentirajući medijske napise o troškovima kampanja političkih stranaka Šuker je ustvrdio kako je HDZ na temelju broja zastupnika iz proračuna dobio 20 milijuna kuna, te kako će u tom okviru biti i njihovi rashodi u ovoj kampanji. Direktor HDZ-ove kampanje i glasnogovornik Vlade Ratko Maček dodao je kako je HDZ uštedio određena financijska sredstva iz ranijih godina kada je također dobivao 20 milijuna kuna godišnje od države.

Upitan da komentira SDP-ovu najavu da će u petak objaviti popis svojih donatora, Šuker je rekao kako će i HDZ već danas ili sutra otkriti svoje izvore financiranja. "SDP je, pak, iz proračuna dobio nešto više pd 11, a namjerava potrošiti 16,8 milijuna, što znači da će oni imati problem kako objasniti pet milijuna kuna razlike", rekao je.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika