30.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

RUSIJA

POTONULA RUSKA NUKLEARNA PODMORNICA

POTONULA RUSKA NUKLEARNA PODMORNICA

Ruska nuklearna podmornica potonula je u noći s petka na subotu s desetoricom članova posade u Barentsovom moru, objavili su u subotu ruski mediji. Jedan od mornara je spašen, dvojica su poginula, a izgledi da će pronaći preostalu sedmoricu poprilično su mali, saopćio je zapovjednik ruske mornarice Viktor Kravčenko. Ruskog predsjednika Vladimira Putina o nesreći je obavijestio ministar obrane Sergej Ivanov.
Zastarjela ruska nuklearna podmornica K159 se u trenutku potonuća, nalazila na putu prema rezalištu, objavilo je rusko ministarstvo obrane.
Podmornica K-159, stara 40 godina, povučena je iz aktivne službe još 1989. godine. U petak je to plovilo krenulo prema rezalištu u mornaričkoj bazi Poljarni, ali je potonulo tijekom olujnog nevremena u subotu rano ujutro. Sada se nalazi na dubini od 170 metara, pet kilometara od otoka Kildina u Barentsovom moru. Na podmornici u trenutku potonuća nije bilo nikakvog oružja, a nuklearni reaktor bio je isključen.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika