21.11.2007. / 17:55

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Garda cara Lazara poziva Srbe u rat za Kosovo

Naoružani pripadnici Garde cara Lazara će se 28. studenoga okupiti na administrativnom prijelazu s Kosovom kod Merdara gdje će osnovati \"svoj stožer\", najavio je Milić te je ponovo pozvao vojsku i policiju da se vrate na Kosovo i zaštite preostalo srpsko stanovništvo

Skupština Srbije danas je primila pismo zapovjednika samozvane Garde cara Lazara Hadžije Andreja Milića u kojem poziva zastupnike da ratuju za obranu Kosova.

Milić je ispred zgrade srbijanskog parlamenta rekao da ne očekuje da će se netko od zastupnika odazvati pozivu, ali je dodao da je organizacija željela o svojim namjerama obavijestiti vlast i Patrijaršiju Srpske pravoslavne crkve.

Naoružani pripadnici Garde cara Lazara će se 28. studenoga okupiti na administrativnom prijelazu s Kosovom kod Merdara gdje će osnovati "svoj stožer", najavio je Milić te je ponovo pozvao vojsku i policiju da se vrate na Kosovo i zaštite preostalo srpsko stanovništvo. Optužbe da je garda paravojna postrojba, Milić je odbacio.

Garda ima "najmanje 5.000 pripadnika u svakoj općini u Srbiji" i raspolaže naoružanjem kojim, kako je rekao Milić, "može raketirati Prištinu s udaljenosti od 80 kilometara".

Radio B92 je prenio informaciju kako Milić nije želio reći tko rukovodi samozvanom gardom jer se taj čovjek nalazi na tjeralici Haškog tribunala. Ipak, kazao je da političko krilo te organizacije predstavlja Željko Vasiljević iz Pokreta veterana Srbija koji je član Socijalističke partije Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika