21.11.2007. / 18:15

Autor: Nina Tomljanović

PRODAJA DIONICA

Završena prodaja dionica Ine

Dionice su kupovali sadašnji i bivši zaposlenici Ine po prosječnoj cijeni od 1.366,48 kuna po dionici,

Vladin ured za odnose s javnošću izvijestio je da je završena prodaja dionica Ine. Kupilo ih je 28.066 sadašnjih i bivših zaposlenika Ine, te im je ukupno prodano 628.695 dionica.

Dionice su kupovali sadašnji i bivši zaposlenici Ine po prosječnoj cijeni od 1.366,48 kuna po dionici, te je na taj način prikupljeno ukupno oko 859,1 milijun kuna.

Kako je prema Zakonu o privatizaciji Ine određeno da će se sadašnjim i bivšim zaposlenicima INA grupe prodati do 7 posto dionica, neprodane dionice ostaju u vlasništvu RH. Razlika između ponuđenih i kupljenih je 71.305 dionica koje će ostati u vlasništvu države.

Sadašnji i bivši zaposlenici su dionice mogli kupiti pod povoljnijim uvjetima u dva kruga.

U prvom krugu koji je trajao od 16. do 29. listopada na cijenu od 1.690 kuna po dionici imali su osnovni popust od pet posto te po jedan posto za svaku godinu staža, a svaki je zaposlenik mogao kupiti osam dionica, a oni s više od godinu dana staža još 10, odnosno ukupno 18 dionica.

U drugom krugu mogli su sudjelovati samo zaposlenici s više od godinu dana staža i oni koji su se izjasnili za kupnju dodatnih dionica i u tom su krugu, od 5. do 14. studenoga, mogli kupiti do osam dionica. U tom su krugu mogli kupovati dionice po cijeni od 1.690 kuna bez popusta.

Ukupno je dionice Ine, pod povoljnim uvjetima moglo kupiti oko 45.100 zaposlenika, pa proizlazi da u kupnji nije sudjelovalo više od trećine, odnosno oko 17.000 sadašnjih i bivših Ininih zaposlenika.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika