22.11.2007. / 10:13

Autor: Marko Biočina

EPILOG PORAZA

McClaren dobio otkaz uz otpremninu od 25 milijuna kuna

Čovjek koji Englesku reprezenatciju vodio do najvećeg neuspjeha nakon 1992. sada će u džep pospremiti više od 25 milijuna kuna, a Slaven Bilić zarađuje oko 380 tisuća kuna godišnje

Steve McClaren više nije izbornik engleske nogometne reprezenatcije. Nakon sinoćnjeg šokantnog poraza od Hrvatske na Wembleyu McClaren je odbio podnijeti ostavku, tvrdeći kako je svjestan svoje odgovornosti, ali kako Engleska nije imala sreće.

“Ne, neću dati ostavku. Prihvaćam odgovornost za sve što se dogodilo, moj je posao bio da nam osiguram nastupe na EP-u, no ne želim razgovarati o svojoj budućnosti ili o ostavci. Zaslužili smo prolazak ako gledate naše igre u svih 12 utakmica, a ne samo po ovoj. Poraženi smo nekoliko pogrešaka koje su nastale jer smo morali riskirati. Ne krivim vratara Carsona, on je u drugom poluvremenu imao nekoliko sjajnih poteza”, izjavio je McClaren, iako je svima bilo jasno da će morati napustiti klupu Otočana.

Ipak, FA je djelovao brže nego inače i već pola sata nakon te izjave McClarenu je saopćeno kako je dobio otkaz. Odluka jepostati službena danas ujutro na izvanrednom sastanku Upravnog odbora FA. Odluka o McClarenovoj smjeni navodno su donesena nakon razgovora Briana Barwicka glavnog direktora FA, njegovog pomoćnika Simona Johnsona, predsjednika FA Geoffa Thompsona i predsjednika međunarodnog odbora te institucije Noela Whitea.

Ipak, McClaren će za odlazak s mjesta izbornika dobiti otpremninu od 2,5 milijuna funti. Dakle, engleska nogometna reprezentacija prvi put nakon 1992. godine neće sudjelovati na kontinentalnoj smotri, a čovjek koji ju je vodio do takvog neuspjeha sada će u džep pospremiti više od 25 milijuna kuna. S druge strane, Slaven Bilić, hrvatski izbornik koji je svoju momčad doveo do prvog mjesta u skupini, kvalifikacije na Euro i senzacionalne pobjede na Wembleyu zarađuje oko 380 tisuća kuna godišnje.

Zanimljivo, McClaren je već sutra imao rezervirano mjesto na letu za Južnu Afriku gdje se održava ždrijeb kvalifikacijskih skupina za prvenstvo koje će se održati 2010. godine. Sada će ta rezervacija biti otkazana. Sudeći prema kladionicama najveći favorit za McClarenovog nasljednika je trener Aston Ville Martin O'Neill. Nakon njega kladioničari najviše šansi daju bivšem treneru Chelsea Joseu Mourinhu i aktualnom izborniku Portugala Brazilcu Luisu Felipeu Scolariju.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika